1. HABERLER

  2. HABER

  3. Reyhanlı'daki Patlamaya Yayın Yasağı
Reyhanlıdaki Patlamaya Yayın Yasağı

Reyhanlı'daki Patlamaya Yayın Yasağı

Soruşturmanın gizliliği nedeniyle Reyhanlı'da meydana gelen patlamayla ilgili yayın yasağı getirildi.

12 Mayıs 2013 Pazar 09:55A+A-

Reyhanlı Sulh Ceza Mahkemesi soruşturmanın gizliliği nedeniyle Reyhanlı'da meydana gelen patlamayla ilgili yayın yasağı getirdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan yazılı açıklamada Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığının talebi üzerine Reyhanlı'da meydana gelen patlamaya Reyhanlı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yayın yasağı getirildiği duyuruldu.

Yapılan açıklamada; "Soruşturmaya ilişkin patlama olayıyla ilgili olarak yazılı ve görsel medyada yayınlanan olay yerinin ayrıntılı görüntüleri, olayda ölen ve yaralananlara ilişkin görüntüler ve bilgiler de olay soruşturmasına ilişkin ve soruşturma kapsamındaki bilgi ve görüntüler olup bunların görsel ve yazılı medyada yayınlanması da soruşturmanın gizliliğine zarar verecek ve soruşturmanın geleceğini tehlikeye düşürecek hususlar olduğu, söz konusu soruşturmayla ilgili olay yerine ve olayda ölen ve yaralananlara ilişkin ve olay içeriğine ilişkin her türlü sesli ve görüntülü, yazılı ve görsel medyadaki yayınlar ile internet ortamındaki bu kapsamda bilgilerin CMK md. 153 vd maddeleri gereğince yayınlanmasının ve gösterilmesinin yasaklanmasına karar verildi." denildi.

EMNİYET UYARDI

Reyhanlı'daki saldırının ardından Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerine uyarı geldi.

Reyhanlı'daki saldırının ardından Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerine polislerin iletişim için kullandığı telsizden, 2004 model 06 AH 6072 plakalı Ford marka gri minibüs uyarısı yapıldı. Telsiz konuşmalarından minibüsün Reyhanlı'daki saldırıyla ilgisinin olabileceği belirtilerek, 'Saldırıyla ilgisi olabileceği düşünülen aracın ilimize gelme ihtimali olabileceğinden, tüm ekiplerin dikkatli olması, tüm yollarda tedbir alınması, aracın görülmesi halinde tedbirli davranılması gerekiyor' anonsu yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT