1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Reyhanlı’daki işkence olayında üç rütbeli askere tutuklama
Reyhanlı’daki işkence olayında üç rütbeli askere tutuklama

Reyhanlı’daki işkence olayında üç rütbeli askere tutuklama

Reyhanlı’da iki Suriyelinin hayatını kaybettiği darp ve işkence olayıyla ilgili başlatılan soruşturmada, iki teğmen ve bir üsteğmen tutuklandı.

18 Mart 2023 Cumartesi 19:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan 8 Suriyeli, asker tarafından gözaltına alındıktan sonra ağır işkenceden geçirilmiş ve 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu olayla ilgili Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı. “İnsan öldürme” suçlamasıyla açılan soruşturma kapsamında üçü adli gözetimde, 10’u tutuksuz olmak üzere 16 sanık bulunduğu ve üç rütbeli askerin tutuklandığı öğrenildi. 

11 Mart tarihinde sınırdan geçerek Hatay’a giren 8 Suriyeli, asker tarafından alıkonulmuş; şiddetli bir şekilde darp sonucu ikisi hayatını kaybetmişti. Yaralıların ikisi de İdlib’de yoğun bakımda.

Bianet haberine göre Hudut karakolunda görevli askerlerden biri, ifadesinde, araca bindirilip karakola götürülen Suriyelilerin, araçta darp edildiğine dair seslerini bizzat duyduğunu söyledi.

Şikâyetçi olan Suriyeliler ifadelerinde, ağır işkence gördüklerini, kendilerine mazot içirildiğini belirtmiş ve olaya 10 askerin katıldığını belirtmişlerdi.

HABERE YORUM KAT

18 Yorum