1. HABERLER

  2. HABER

  3. Reyhanlı’da “El Kaide” Operasyonu
Reyhanlı’da “El Kaide” Operasyonu

Reyhanlı’da “El Kaide” Operasyonu

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriye’de savaşan Nusret Cephesiyle ilişkili oldukları iddiasıyla 11 kişi gözaltına alındı.

11 Nisan 2013 Perşembe 13:25A+A-

Reyhanlı Terörle Mücadele ekiplerinin yaptığı operasyon sonucu çok sayıda ev ve işyeri basıldı. 11 kişi gözaltına alındı.

Emniyetin söz konusu kişileri 2012'nin ilk aylarından itibaren teknik takibe aldığı bildirildi.

Dava ile ilgilenen avukatların açıklamalarına göre Savcılık hiç kimsenin ifadesini almadan gözaltına alınanların tamamını tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme tarafından sorguları yapılan 5 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

Tutuklanan şüpheliler Adana F Tipi Cezaevine nakledildi.

Tutuklananlara isnat edilen suç, el Kaide ile bağlantılı olduğu iddia edilen ve Suriye'de faaliyet gösteren Nusret Cephesi örgütüne üye olmaları olduğu öğrenildi.

“İnsani Yardım Yaptık!”

Şüpheliler ise savunmalarında Suriye'ye sadece insani yardım yaptıklarını ve ihtiyaca göre elbise, gıda, ilaç yardımı yaptıklarını belirtti. Ayrıca yaralı olarak Türkiye'ye gelen Esed rejimine karşı savaşan insanların tedavilerinde yardımcı olduklarını söylediler.

Şüphelilerin avukatlarından Ömer Yüzgül, mahkemeden sonra yaptığı açıklamada "Türkiye İsrail ile anlaştı bundan sonra Suriye'ye insani yardımda bulunan Suriyelilere ilaç, gıda ve elbise gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan ya da yaralıları tedavi ettiren bütün insanlar terör örgütüne yardım ediyor suçlamasıyla gözaltına alınabilir ve tutuklanabilir. Buna sivil toplum kuruluşları da dâhildir" dedi.

İddialar arasında camilerde Cuma kılmayıp kendi imkânlarıyla alternatif cuma namazı kılma suçlaması dikkat çekti.

Gözaltına alınan şüphelilerden Salih Şanverdi, Mustafa Demir, Zekeriya Arslan, Osman Vurmaz, Hasan Yapar Erdal Açıkalın serbest bırakılırken Ahmet Şanverdi, Mehmet Said Yapar, Hasan Şanverdi, Ahmet Demiryeğe, Suriyeli Hamza al Hajjı tutuklandı.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum