1. HABERLER

  2. HABER

  3. TEKNOLOJİ

  4. Rekabet Kurulu'ndan Google'a 196 milyon 708 bin TL ceza  
Rekabet Kurulu'ndan Google'a 196 milyon 708 bin TL ceza  

Rekabet Kurulu'ndan Google'a 196 milyon 708 bin TL ceza  

Rekabet Kurulu, Google hakkında yürütülen soruşturma sonucunda, 196 milyon 708 bin 54,78 lira idari para cezası verilmesine hükmetti

14 Kasım 2020 Cumartesi 00:44A+A-

Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd Şti, Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc hakkında "genel arama pazarındaki hakim durumunu kötüye kullandığı" gerekçesiyle yürütülen soruşturma tamamlandı.

Buna göre, Rekabet Kurulu, 12 Kasım 2020 tarihli kararı ile Google'ın, "genel arama sonuçlarının en üstüne, reklam niteliği belirsiz olarak ve yoğun bir şekilde metin reklamlarına yer vererek kendisine reklam geliri getirmeyen organik sonuçların içerik hizmetleri pazarındaki faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği" sonucuna ulaştı.

Kurul, bu kapsamda söz konusu teşebbüse 196 milyon 708 bin 54,78 lira idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

7 OCAK 2019'DA SORUŞTURMA AÇILMASINA KARAR VERİLMİŞTİ

Rekabet Kurulu, 7 Ocak 2019'da Google'ın genel arama hizmetlerine yönelik yaptığı algoritma güncellemeleri ve Adwords reklamları ile hakim durumunu kötüye kullanarak teşebbüslerin faaliyetlerini zorlaştırdığı iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen ön araştırmayı karara bağlamıştı. Kurul Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti, Google International LLC, Google LLC ve Google Ireland Limited ve Alphabet Inc. hakkında soruşturma açılması kararlaştırmıştı.

4 KASIM'DA SÖZLÜ SAVUNMA YAPTI

Rekabet Kurulu soruşturmada 4 Kasım'da ABD’li teknoloji devinin sözlü savunması aldı. Online video konferans yoluyla yapılan toplantı yaklaşık 3.5 saat sürdü. Sözlü savunma toplantısında Google, “Google’da yapılan sorguların yalnızca yüzde 16’sında metin reklamları gösteriliyor. Üstelik bu oran gittikçe de azalıyor” ifadelerini kullandı. (Yeni Şafak, Karar, AA)

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT