1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Rejimin Saldırıları Tipik Rus Taktiği"
"Rejimin Saldırıları Tipik Rus Taktiği"

"Rejimin Saldırıları Tipik Rus Taktiği"

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Kalın, rejimin, Halep üzerindeki saldırılarını yoğunlaştırdığını ve muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yaşayan sivilleri hedef alınmasının tipik Rus taktiği olduğunu söyledi.

11 Mayıs 2016 Çarşamba 15:32A+A-

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Beşşar Esed rejiminin Halep'e düzenlediği ağır saldırıların büyük bir insani krize sebep olduğuna işaret etti.

Kalın, "Daily Sabah" gazetesi için kaleme aldığı "Halep yanıyor" başlıklı yazısında, 5'inci yılına giren Suriye savaşının, dünya kamuoyunun gündeminden düştüğüne işaret etti.

Kalın, rejimin, Halep üzerindeki saldırılarını yoğunlaştırdığını ve muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yaşayan sivilleri cezalandırmak amacıyla okulları, ekmek fırınlarını, hastaneleri ve yolları hedef aldığını ifade ederek, rejimin, tipik Rus taktiği olarak nitelendirdiği "Sadece savaşçıları değil aynı zamanda aileleri, evleri ve şehirleri bombala ki, dolayısıyla tek bir kurşun bile sıkmadan mücadeleden vazgeçsinler" yöntemine başvurduğunu belirtti.

Muhaliflerin, bu gelişigüzel ölümlere karşı durduğunu ancak Halep ve çevresinde güvenli alan kalmadığını belirten Kalın, görünürde herhangi bir umut olmadığını, Halep'in bir diğer hayalet şehir haline geldiğini dile getirdi. Kalın, Suriye'nin neredeyse tamamen yıkımının, Suriye'yi ve halkını kurtarmak için uluslararası toplumun başarısızlığının trajik bir işareti olduğunu vurguladı.

'Halep düşerse Suriye halkının son umudu da tükenecek'

Kalın'ın, makalesi şu şekilde devam etti:

"Halep'in düşmesi bir şehrin kaybından çok daha fazlası demek. Halep düşerse, Suriye halkının barış, özgürlük ve şerefi için kalan son umudu da tükenecek, Esed rejimine başka korkakça bir zafer daha teslim edilecektir. Daha da kötüsü, bu Suriye halkına kendi başlarına kaldıklarına dair acı bir mesaj göndermek olacaktır. Eğer BM, ABD ve Rusya, bu canavarlığı durdurma konusunda gerçekten samimilerse, öncelikle Esed rejiminin Suriye'ye barış, güvenlik ve refah getirmek için kalan son umudu da baltalamasını engellemeliler. Varil bombaları ve hava saldırıları Halep'teki her şeyi yakıp yok ederken Cenevre görüşmelerinin hiç bir anlamı yok."

AA

HABERE YORUM KAT