1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rejim Uçakları Yermük Kampını Bombaladı
Rejim Uçakları Yermük Kampını Bombaladı

Rejim Uçakları Yermük Kampını Bombaladı

Masum insanları katletmeye devam eden Suriye rejimi Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermük Kampı'nı bombaladı.

04 Nisan 2015 Cumartesi 22:47A+A-

Esed rejimine ait savaş uçaklarının bugün öğleden sonra Filistinli mültecilerin kaldığı Yermük Kampı'na birkaç saldırı düzenlediği belirtildi.
 
Yermük Mülteci Kampı içinden bilgi veren kaynaklar, rejime ait Rus yapımı Mig tipi uçaklarla bugün öğleden sonra aylardır kuşatma altında bulunan ve hayalet şehir haline gelen kampa iki saldırı düzenlendiğini belirterek, saldırıların ardından kamptan dumanların yükseldiğini ifade etti.
 
Kaynaklar, kampta çatışmaların devam ettiğini ve buradaki insanların çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduklarını söyledi.
 
Kamptaki son durumla ilgili bilgi veren aktivistler, rejime bağlı uçakların kamp üzerinde uçuşlarını sürdürdüklerini, çatışma ve patlama seslerinin birçok noktadan duyulduğunu belirtti.
 
Filistinli mültecilerin kaldığı kamp Suriye’deki en büyük mülteci kampı. Olayların başlamasıyla tarafsız kaldığını duyuran kamp sakinleri sürekli saldırılara, kuşatmaya maruz kaldılar. Aylardır elektriklerin verilmediği, suyun kesildiği ve yardımların engellendiği kamp sakinleri, şimdi hem rejime bağlı askerlerin hem de IŞİD militanlarının baskıları yüzünden zor günler geçiriyor. 

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

 

HABERE YORUM KAT