1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rejim Güçleri Mari Kasabasını "Vakum Bombasıyla" Vurdu
Rejim Güçleri Mari Kasabasını "Vakum Bombasıyla" Vurdu

Rejim Güçleri Mari Kasabasını "Vakum Bombasıyla" Vurdu

Esed Güçlerine bağlı bir savaş uçağının, Halep'te yönetim karşıtlarının denetimindeki olan Mari kasabasına "vakum bombasıyla" saldırması sonucu çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğü bildirildi.

13 Haziran 2014 Cuma 14:29A+A-

Rejim güçlerine bağlı bir savaş uçağının, Halep'te yönetim karşıtlarının denetimindeki olan Mari kasabasına "vakum bombasıyla" saldırması sonucu çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğü bildirildi.

Şehba Press Ajansının Genel Yayın Yönetmeni Mamun Ebu Ömer, rejime ait bir savaş uçağının sabah saatlerinde Halep kentinin kuzeyindeki Mari kasabasına "vakum bombasıyla" vurmasıyla, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 10 kişinin yaralandığını, 7 evin tamamıyla yıkıldığını ve çok sayıda evde de hasar meydana geldiğini söyledi.

Sivil savunma ekiplerinin hava saldırısında yıkılan evlerin enkazından yaralıları çıkarttığını dile getiren Ebu Ömer, ordunun vakum bombalı saldırısında bazı araçların da zarar gördüğünü ifade etti.

Ebu Ömer, saldırıda yaralananların kasabadaki sahra hastanelerinde tedavi altına alındığını belirterek, rejime bağlı helikopterlerin Halep kentinde muhaliflerin elindeki birçok bölgeye "varil bombasıyla" saldırdığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT