1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rejim Güçleri Humus’ta Muhalifler Karşısında Ağır Kayıp Veriyor
Rejim Güçleri Humus’ta Muhalifler Karşısında Ağır Kayıp Veriyor

Rejim Güçleri Humus’ta Muhalifler Karşısında Ağır Kayıp Veriyor

Humus'un kuzey kırsalında muhalifler ile Esed rejimi güçleri arasında çatışmalar devam ediyor.

23 Nisan 2018 Pazartesi 16:24A+A-

Esed rejimi güçlerinin yaklaşık bir hafta önce Humus'un kuzey kırsalında muhaliflerin elindeki bölgeye yönelik saldırısı devam ediyor.

Birçok rejim unsuru öldürüldü

Muhalif kontrolündeki bölgenin kuzeydoğu yönünden ilerlemeye çalışan rejime karşı muhaliflerin savunma hattı kırılabilmiş değil. Tahriru'ş Şam ağırlıklı muhalif güçlerin rejimle çatışmalarında çok sayıda rejim unsuru öldürülürken, birçok rejim aracı da tahrip edildi.

Tahriru'ş Şam (HTŞ) geçtiğimiz gün bölgede rejim elindeki Selim yerleşimini ele geçirdiğini açıkladı ve bölgeden görüntüler paylaştı. Muhalif grup, bölgede çok sayıda rejim unsurunun öldürüldüğünü ifade etti.

Rejim güçleri pusuya düştü

Muhaliflere yakınlığıyla bilinen Nida Suriye Haber Ajansı, bugün, HTŞ tarafından ele geçirilen bölgeye ilerlemek isteyen rejim güçlerinin pusuya düştüğünü ve 18 askerin öldürüldüğünü ifade etti. HTŞ de kendisine bağlı İba Haber Ajansı'ndan bu çatışmaları doğruladı ve bölgede yer alan Kantara'da rejim ilerleyişinin durdurulduğunu belirtti.

HTŞ, çatışmaların yaşandığı kuzey Humus kırsalı'nın rejim kontrolünde bulunan Zara Enerji Santrali ve çevresinin de havan toplarıyla vurulduğunu açıkladı.

Esed rejiminin, bölgede cephe hatlarını ve sivil alanları hedef alan hava saldırıları ve topçu bombardımanları da devam ediyor.

Rejimin zırhlı araçları hedefte

Humus'ta bir süredir devam eden çatışmalarda çok sayıda rejim unsuru öldürülürken, en az 8 rejim zırhlısı da tahrip edildi. Geçtiğimiz gün bölgede faaliyet gösteren Cund Bedir adlı muhalif grup, iki rejim tankını peşpeşe güdümli füzelerle tahrip ederek bir video yayınlamıştı.

Kaynak: Mepa News

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT