1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rastan'da Hür Ordu Direnişi: Baas Ağır Kayıp Verdi
Rastanda Hür Ordu Direnişi: Baas Ağır Kayıp Verdi

Rastan'da Hür Ordu Direnişi: Baas Ağır Kayıp Verdi

Suriye'de Esed yönetimine bağlı askerler, Rastan kentine gerçekleştirdikleri saldırıda ağır kayıp verdiler.

14 Mayıs 2012 Pazartesi 13:44A+A-

Suriye'de Baas güçlerinin bunca bombardımana rağmen bir türlü kontrolünü sağlayamadıkları Humus bölgesindeki Rastan kentinde bugün çıkan şiddetli çatışmalarda en az 23 Suriye askerinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin bildirdiğine göre, dün şiddetli bombardıman altında bulunan ve bir çocuğun öldüğü, onlarca sivilin yaralandığı kentte, bugün muhaliflerle Suriye askerleri arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda asker yaralanırken, orduya ait üç zırhlı araç tahrip oldu.

Şehri sabah vakti de bombardımana tabi tutan Esed güçleri 9 kişiyi öldürdü. Gözlemevi, Suriye ordusunun bu operasyonlarıyla çok sayıda muhalifin bulunduğu kente saldırmaya çalıştığını belirtti.

Nitekim bombardıman sonrası Hür Suriye Ordusu güçleriyle çatışma çıktı. Çatışmada 23 Suriye askeri öldürüldü.

Öte yandan Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Burhan Galyun, ateşkesi hedefleyen Annan planının çıkmaza girdiğini bildirdi.

Ateşkesten Bu Yana 1.000’den Fazla Ölü

Gözlemevi, Suriye'de resmen yürürlükte bulunan ateşkesten bu yana 700'ü sivil, 900'den fazla kişinin öldüğünü kaydederken Suriye Devrimi Şehitleri Veritabanı (SRMD), ateşkesin ilanından sonraki bir ay içinde güvenlik kuvvetlerince bin 133 muhalifin öldürüldüğünü duyurdu.

SRMD, Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan tarafından hazırlanan barış planı çerçevesinde ilan edilen ateşkesten bu yana güvenlik güçleri tarafından öldürülen kişilerin ölüm tarihi, yer, yaş ve ölüm sebeplerini görüntülü olarak belgeleyerek açıkladı.

Buna göre, söz konusu dönem içinde Suriye güvenlik kuvvetlerince 97'si kadın, 69'u çocuk olmak üzere toplam bin 133 kişi öldürüldü.

Toplamda 15 Bine Yakın Ölü

424 gündür süren olaylarda, bin 39'u çocuk, 973'ü kadın olmak üzere, toplam 14 bin 604 Suriyeli muhalif hayatını kaybetti.

 

HABERE YORUM KAT