1. HABERLER

  2. HABER

  3. Raporlu Öğrencilere MEB'den Sıkı Takip
Raporlu Öğrencilere MEBden Sıkı Takip

Raporlu Öğrencilere MEB'den Sıkı Takip

Raporlu öğrenciler, evlerinde ziyaret edilecek. Gerekli görülürse rapor hakem heyeti yardımıyla incelemeye alınacak

05 Mart 2013 Salı 11:33A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerinin gireceği SBS ve YGS sınavlarının yaklaşması üzerine rapor alan öğrenci sayısında büyük artış tespit etti. Öğrencilerin okul yerine farklı eğitim kurumlarına gitmemesi için il milli eğitim müdürlükleri uyarıldı. Bu kapsamda, sağlık raporu alan öğrenci, evinde ziyaret edilecek ve velisiyle görüşülecek. Hasta olmadığı halde rapor alarak dershanelere giden öğrencilerin, hastalık raporları hakem hastahaneye gönderilerek incelettirilecek.

Bakanlığın rapor alan öğrenciler için uyarılarda bulunduğu il milli eğitim müdürlükleri rapor sıkıntısının önüne geçmek için yeni projeler üretmeye başladı. Bu kapsamda okul müdürü başkanlığında, projeden sorumlu müdür yardımcısı, rehber öğretmen, bir sınıf ve bir branş öğretmeninden oluşan bir komisyon oluşturulacak. Komisyon sağlık raporu alan öğrenciye ev ziyaretleri düzenleyecek. Ekonomik durumu zayıf olan ve ailevi sorunları bulunan öğrencilerin durumlarına göre planlamada öncelik verilecek.

HAKEM İNCELEMESİ

Bakanlık, hasta olmadığı halde rapor alarak dershanelere giden öğrencilerin, hastalık raporları hakem hastahaneye gönderilerek incelettirilecek. Dershaneler yakından izlenerek, öğrencinin okulda dersi varken etüt, deneme sınavı, test çözümü, rehberlik gibi adlar altında okula devamsızlık yaparak dershaneye gitmesini gerektirecek faaliyetlere izin verilmeyecek. Dershaneye gitmek amacıyla sağlık raporu alan öğrencinin velisi ile görüşülerek öğrencinin okula devamı sağlanacak. Hazırlanan proje ile, okullarda eğitim gören öğrencilerden başarı ve davranışlarına, velilerin okula ilgilerine göre bütün öğrenciler bir plan dahilinde ziyaret edilecek. Ziyarete giden görevlilerce değerlendirme formu doldurulacak. Bu formlar sonucunda raporlar hazırlanıp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje sorumlularına teslim edilecek. (Yeni Şafak)

 

HABERE YORUM KAT