1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Ramazan Pişkin Ailesine Kavuştu
Ramazan Pişkin Ailesine Kavuştu

Ramazan Pişkin Ailesine Kavuştu

Bir iftira sonucu akıl hastanesine yatırılan Ramazan Pişkin bugün ailesine kavuştu.

27 Mayıs 2020 Çarşamba 22:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Yaklaşık 2 haftadır Elazığ’da hastaneye yatırılan Ulu Camii’deki tebliğ çalışmalarıyla bilinen Ramazan Pişkin, duyarlı Müslümanların tepkisi ve yetkililerin olaya müdahalesi sonucu haberi girdiğimiz şu saatlerde ailesine kavuşmak üzere. Pişkin’in aşağıdaki savcılık kararı ile Ramazan Pişkin’in tedavisinin evinde devam ettirilmesine karar verildi. 

Pişkin’i hastaneden almak üzere Diyarbakır Özgür-Der ve Mazlumder’den bazı yetkililer ile İstanbul’dan avukat heyeti Elazığ’a gitti. Giden heyet ile gönderilmesi beklenen Pişkin, yetkililerce götürülmesinin daha uygun olduğu görüşü ile yetkililerin ve yakınlarının gözetiminde evine doğru yol almış bulunuyor.

Bu süreçte Ramazan Pişkin hadisesi üzerinden Pişkin’in yaşadığı mağduriyeti bir kenara iten tartışmaların gündeme gelmesini de kamuoyunun hayretler içinde takip ettiğini belirtelim. Bir garibanın mazlumiyetinin bir kenara bırakılarak veya mazlumiyetinden de söz edilirken ama’lı cümleler kurarak, bizzat mağdurun eleştirilmesine şahitlik ettik. Fakat ne olursa olsun olayın sonucunun hayırla bitmesi bizleri mutlu etmiştir.

Duyarlı Müslümanlar adına ilgilenen tüm yetkililere teşekkür ederiz.

ramazanpiskin-1234.jpg

ramazanpiskin-125.jpg

ramazanpiskin-124.jpg

Elâzığ İl Sağlık Müdürlüğü, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Sağlık Kurulunun Diyarbakır 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği raporda Ramazan Pişkin'in, ruhsal rahatsızlığı nedeniyle uygulanan tedaviler sonunda 'Sosyal Şifa' bulduğu, Pişkin'in hali hazır durumu ile toplum açısından tehlikeliliğinin önemli derecede ortadan kalktığı anlatıldı. Raporun devamında Ramazan Pişkin'in toplum güvencesi açısından 6'şar aylık aralıklar ile ve 5 sene müddet süresinde bulunduğu yere yakın bir hastanede kontrol muayenelerinin yapılması kaydıyla hastaneden serbest taburcu edileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

7 Yorum
İlgili Haberler