1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ramazan Akyürek Gözaltında
Ramazan Akyürek Gözaltında

Ramazan Akyürek Gözaltında

Eski Emniyet İstihbarat Şube Başkanı Ramazan Akyürek, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında Ankara’da gözaltına alındı.

26 Şubat 2015 Perşembe 11:39A+A-

Akyürek, Dink'e yönelik suikast istihabaratının alındığı dönemde Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunuyordu. Akyürek, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in, 19 Ocak 2007'de öldürülmesiyle ilgili, o dönemde görevde olan kamu görevlilerinin ihmalinin olup olmadığının araştırıldığı soruşturmada, Ekim 2014'te İstanbul'da Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan'a 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermişti. 

Akyürek ifadesinde Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul Emniyeti'ne gönderilen ‘Hrant Dink’e karşı eylem yapılacağı’ yönündeki rapordan haberdar olduğunu belirtmişti.

Akyürek, Hrant Dink’in bu istihbarat bilgisinin ardından İstanbul Koruma Şube Müdürlüğü tarafından koruma altına alınması gerektiğini ifade etmiş, İstihbarat Daire Başkanı olarak böyle bir görevinin olmadığını söylemişti.

'Sorumlu müdür Ali Fuat Yılmazer'di'

Dink ile ilgili yazışmalardan iki ay sonra Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nden Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’na atandığını belirten Akyürek, Dink öldürüldüğünde daire başkanı olarak Ankara’da görev yaptığını söylemiş, cinayet sırasında İstanbul İstihabrat Şube Müdürü olan Ali Fuat Yılmazer'i işaret etmişti.

3 kişi tutuklu 

Hrant Dink cinayetinde ihmali olduğu iddia edilen, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ile emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 9 kamu görevlisi hakkında açılan soruşturmaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce verilen takipsizlik kararı, Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 6 Haziran 2014'te kaldırılmıştı. 

Şüphelilerin ifadelerine başvurulurken, polis memurları Muhittin Zenit, Özkan Mumcu ile Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir tutuklanmıştı. 

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT