1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rakka’da ekonomik kriz ve mazot kuyruğu
Rakka’da ekonomik kriz ve mazot kuyruğu

Rakka’da ekonomik kriz ve mazot kuyruğu

SDG zorla idaresi altında tuttuğu bölgelerde temel ihtiyaçları dahi temin edemiyor!

01 Mart 2021 Pazartesi 16:46A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye Demokratik Güçleri ismiyle örgütlenen PKK’nın Suriye kolu YPG, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi şeklinde ifade ettiği bölgelerde idareyi elinde bulunduruyor. Başta ABD olmak üzere Batı ülkeleri tarafından ciddi anlamda destek gören SDG zorla idaresi altında tuttuğu bölgelerde ise temel ihtiyaçları dahi temin edemiyor.

Rakka’daki ekonomik kriz, akaryakıt istasyonlarında sübvanse edilmiş yakıt tahsisi olmaması nedeniyle karaborsada yüksek petrol fiyatlarına yol açtı. Bu sebeple yükselen petrol fiyatları uzun mazot kuyruklarına sebep oluyor. Taksi şoförleri, arabalarını yakıt ile doldurmanın günlük en büyük endişeleri arasında yer aldığını ifade ediyorlar.

Yakıt istasyonları önünde oluşan uzun kuyruklar Rakkalıların SDG yönetimi altında yaşam şartlarını gözler önüne seriyor. Önce IŞİD zorbalığına şahit olan Rakka, ABD öncülüğündeki koalisyon ile yerle bir edilerek SDG’ye teslim edildi. Yerle bir olan Rakka’yı inşa etmek ve yaşam standartlarını yükseltmek için SDG’nin uluslararası desteklere rağmen ne kadar çabaladığını görmek için haber görseline bakmak yeterli.

alriqa.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT