1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Raid Salah'a Hapis Cezası
Raid Salah'a Hapis Cezası

Raid Salah'a Hapis Cezası

Kudüs Sulh Mahkemesi yeşil bölgede yaşayan İslami Hareket Lideri Şeyh Raid Salah’ı iki yıl hapse ve para cezasına mahkum edildi, hapis cezası ertelendi.

20 Mayıs 2014 Salı 16:36A+A-

Mahkeme, Şeyh Raid Salah’ın gelecek iki yıl içerisinde benzer suçlara karıştığı takdirde 6 ay hapis yatacağını ilan etti.

'Haysiyet Davası’ olarak bilinen dava 2011 yılında açılmıştı. Salah umreden dönüş sırasında, eşini ‘aşağılayıcı’ sıkı güvenlik kontrolünden geçirmek isteyen polise tepki göstermiş ve daha sonra tutuklanmıştı.

Raid Salah’ın avukatı, müvekkilinin Kudüs’ten ve Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılması için İsrail’in güvenlik teşkilatı tarafından hedef alındığını söyledi. Avukat davayı temyiz mahkemesine taşıdı.

Raid Salah mahkemenin kararından sonra yaptığı açıklamada, kararların, 'İsrail’in Mescid-i Aksa’yi kirletme' planlarına karşı verdiği mücadeleyi etkilemeyeceğini söyledi.

İsrail yönetimi 15 Mayıs’ta, ülke güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle Şeyh Raid Salah’ın 4 ay süreliğine Batı Şeria’ya girmesini yasaklamıştı.

İsrail Kudüs Sulh Mahkemesi son dönemde yine Raid Salah hakkında 2007 yılında hutbe verirken İsrail aleyhine provokasyon yaptığı gerekçesiyle sekiz ay hapis cezası almış ve cezası yine ertelenmişti. 

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT