1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Raid Salah: Özgürlüğümüz Filistin Halkının Özgürlüğünün Bir Parçasıdır
Raid Salah: Özgürlüğümüz Filistin Halkının Özgürlüğünün Bir Parçasıdır

Raid Salah: Özgürlüğümüz Filistin Halkının Özgürlüğünün Bir Parçasıdır

1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslâmî Hareket lideri Şeyh Raid Salah, Filistin halkının özgürlüğü kutlama merasiminin yakın olduğunu ve bunu Mescidi Aksa’da düzenleyeceğini söyledi.

07 Mayıs 2016 Cumartesi 18:36A+A-

06 Mayıs Cuma günü Ummu’l-Fahm şehrinde İslâmî Hareket'in yasaklanmasına karşı kurulan eylem çadırında bir konuşma yapan Şeyh Raid Salah, “İrademiz zindanlarınızdan daha güçlüdür. Cezaevine gireceğim. Ancak ben Netanyahu ve yargısının izniyle değil, Allah’ın izniyle giriyorum. Yine oradan Netanyahu ve gardiyanlarının değil, Allah’ın izin ve iradesiyle çıkacağım. Özgürlüğümüz zindandan çıktığımız an değildir. Özgürlüğümüz, Filistin halkının ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğünün bir parçasıdır. Başkenti Kudüs olacak Filistin devletinin özgürce kuruluşuna kadar zindanda kalırız.” dedi.

Şeyh Raid Salah İsrail işgal mahkemesi tarafından şiddete tahrik ettiği iddiasıyla verilen 9 aylık hapis cezasından dolayı 8 Mayıs Pazar günü cezaevine giriyor.

Aralarında Türkiye’den gelen heyetin de bulunduğu yerli ve yabancı heyetleri karşılayan Şeyh Raid Salah, konuşmasında özellikle Mescid-i Aksa’yı korumaya çalışan kadın muhafızlara övgüde bulunarak kadın muhafızların Mescid-i Aksa’yı savunan ilk ve altın saf olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT