1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rahmet Yardım’ın Suriye’deki kamplara kış yardımı devam ediyor
Rahmet Yardım’ın Suriye’deki kamplara kış yardımı devam ediyor

Rahmet Yardım’ın Suriye’deki kamplara kış yardımı devam ediyor

Rahmet İnsani Yardım Derneği tarafından geçtiğimiz Aralık ayında başlatılan Suriye içerisindeki kamplara yönelik Kış Yardımı çalışmaları devam ediyor.

22 Şubat 2021 Pazartesi 14:35A+A-

Konuyla ilgili Rahmet İnsani Yardım Derneği’nden yapılan açıklamada bugüne kadar un, kömür ve temizlik malzemelerinden oluşan toplam 13 Tır yardımın bölgeye ulaştırılarak dağıtımının yapıldığı vurgulandı.

Açıklamada Suriye’de 2011 yılından beri devam eden savaşın yol açtığı insani dramın her geçen gün mağduriyetleri daha da derinleştirdiğine dikkat çekilerek özellikle Türkiye sınırına yakın bölgedeki kamplara sığınan yüzbinlerce insanın temel ihtiyaçlarını karşılamadan yoksun olduğu vurgusu yapıldı. Bölgeye sığınan bu insanların tamamının derme çatma çadırlarda imkansızlıklar içerisinde yaşam mücadelesi verdiği belirtilerek buna yönelik devam eden Kış Yardım çalışmalarının kesintiye uğramadan sürdürülmesi gerektiği ifade edildi.

Un, Kömür ve Temizlik Malzemesi en önemli ihtiyaç

Rahmet İnsani Yardım Derneği yetkilileri, Suriye içerisindeki çadır kentlerde şu dönemde en önemli ihtiyaç olarak ekmeklik un, yakacak kömür ve temizlik malzemesi olarak tespit ettiklerini ve çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdıklarını belirtiyor. Bu doğrultuda Aralık ayından bugüne yapılan çalışmalarla 5 Tır un, 7 Tır kömür ile şampuan, duş jeli, sıvı el sabunu, bulaşık deterjanının içinde bulunduğu 40 bin 608 paketli üründen oluşan 1 Tır dolusu yardım Suriye içerisindeki kamplara ulaştırılarak bizzat yetkililerce ihtiyaç sahiplerine dağıtım yapıldı.

Un, Kömür ve Temizlik yardımı çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerine dikkat çeken Rahmet İnsani Yardım Derneği yetkilileri duyarlı kardeşlerimizi imkanları ölçüsünde bu güzel çalışmalara destek vermeleri çağrısında bulundular.

2. El Kıyafet Yardımı Çalışması da başlatıldı

Rahmet İnsani Yardım Derneği un, kömür, temizlik malzemesi gibi ihtiyaçların karşılanmasına yönelik çalışmanın yanı sıra 2. El Kıyafet Yardımı Çalışması da başlattı. ‘TEMİZLE – PAKETLE – BAĞIŞ YAP’ çağrısıyla devam eden bu çalışma kapsamında evlerde kullanılmayan ikinci el kıyafetlerin belirli merkezlerde toplanarak Suriye’deki kamplarda yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hedefleniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT