1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Rafsancani ve Meşai Adaylıklarını İlan Etti
Rafsancani ve Meşai Adaylıklarını İlan Etti

Rafsancani ve Meşai Adaylıklarını İlan Etti

Rafsancani ve Ahmedinejad'ın başdanışmanı Meşai, İran'da cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık başvurusunda bulundu.

11 Mayıs 2013 Cumartesi 22:52A+A-

İran'ın eski cumhurbaşkanlarından Ayetullah Haşimi Rafsancani ve Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın başdanışmanı İsfendiyar Rahim Meşai, 11. dönem cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık başvurusunda bulundu.

İran resmi haber ajansı IRNA, Rafsancani ve Meşai'nin, adaylık başvurularının bitimine çok az bir süre kala İçişleri Bakanlığı'na gelerek kayıt yaptırdığını belirtti.

Rafsancani'nin, dini lider Ayetullah Ali Hamaney ile arasında ihtilaf olduğu ve adaylığına sıcak bakılmadığı yönündeki söylentiler uzun süredir ülkenin gündemindeydi. Rafsancani, dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in onayı olmadan aday olmayacağını açıklamıştı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, adaylık başvurusu için İçişleri Bakanlığı'na gelen başdanışmanı Meşai'ye eşlik ederek desteğini açıkça ilan etti.

İran 11. dönem cumhurbaşkanlığı seçimi için aday adaylığı başvuruları sona erdi. İran İçişleri Bakanlığı, 686 kişinin cumhurbaşkanı aday adaylığına başvurduğunu belirtti. Başvurular incelenmek üzere Anayasayı Koruyucular Konseyi Seçim Denetleme Kurulu'na gönderildikten sonra, yeterliliği onaylanan adayların nihai listesi İçişleri Bakanlığı tarafından kamuoyuna duyurulacak. (AA)

 

HABERE YORUM KAT