1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Radikal’i Hürriyet’i Anladık da, Zaman’a, Bugün’e Ne Oluyor?
Radikal’i Hürriyet’i Anladık da, Zaman’a, Bugün’e Ne Oluyor?

Radikal’i Hürriyet’i Anladık da, Zaman’a, Bugün’e Ne Oluyor?

Hatay’da “silah yüklü tır yakalandı” iddiası malum çevreleri heyecana sevk ederken, bu tür haberlere son zamanlarda yeni alıcıların da talip olması dikkat çekmekte.

02 Ocak 2014 Perşembe 18:37A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye direnişine düşmanlık noktasında Kemalist, sol, ulusalcı çevreler başından beri sıkı bir ittifak sergiliyor. İslamcı muhalefetin güçlenmesinden derin bir rahatsızlık duyan bu kesimler Baas zulmüne dolaylı destek anlamına gelecek her türlü propagandaya, yalana, iftiraya başvurmaktan çekinmiyorlar.

AK Parti hükümetine duyulan tepki Suriye direnişini desteklemesinden ötürü daha da keskinleşiyor. Ve hükümeti sıkıştırmaya yarayabilecek her türlü yayın, iddia, veri hızlıca dolaşıma sokularak aleyhte bir kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor.

Dün geceden beri internet üzerinden başlayan ve bugün tüm medyanın gündemine taşınan Hatay’da silah yüklü bir tırın yakalandığına ilişkin haberler de aynı düzleme oturmakta.

Türkiye’nin Suriyeli direnişçilere gizli yollardan silah yolladığı ve bu ülkede aşırı olarak tavsif edilen bazı grupları desteklediğine dair iddialar bir kere daha gündemde yer buluyor. Bu arada İHH’nın isminin de bir biçimde olaya karıştırılarak bir taşla iki kuş vurma taktiği izleniyor.

Bu politikayı bugüne kadar belli çevreler ısrarla ve gayet çirkin bir tarzda yürüttüler. Bu yüzden Radikal’in, Hürriyet’in ya da Taraf’ın bu bağlamdaki yalanları bizi hiç şaşırtmıyor. Ne var ki, son süreçte bu koroya yeni katılımlar olduğu da dikkatten kaçmıyor.

Bir müddettir hükümeti Suriye politikası üzerinden vurma çabası içinde olduğu görülen Gülen grubu medyası her vesileyle Suriyeli direnişçilere destek verildiği ve Türkiye’nin Batı tarafından eleştirildiği, suçlandığına dair haber-yorumlara fazlaca yer vermeye başlamıştı.

Bu olayda da fırsatı ganimet bilen aynı grubun medya organları yoğun biçimde tırda silah iddiasını gündemde tutma çabası içinde görünüyorlar. Bu gruba mensup yayın organları hararetle konuyu tartışıp, bir kriz havası estirmeye çalışıyorlar. Hedeflenen ne? Batı tarafından Erdoğan’ın kulaklarının çekilmesi!

Suriyeli mazlumların feryatlarını duymazdan gelen, zalim karşısında mazlumun desteklenmesini ülkenin ulusal çıkarlarına aykırılık iddiasıyla reddeden bir tavrın sahiplerine ne denilebilir ki? Müslüman olduğunu iddia eden bu kişilere olsa olsa, Allah akıl fikir versin denir! Sırf iktidar kavgasının verdiği tarafgirlik duygusuyla ve bencilce hesaplarla mazlumlara ulaşan yardım ellerini kesmeye kalkan bu güruha yazıklar olsun! 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum