1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Rabia Kuşağı Gençleri" Mısır ve Suriye İçin Koşacak
"Rabia Kuşağı Gençleri" Mısır ve Suriye İçin Koşacak

"Rabia Kuşağı Gençleri" Mısır ve Suriye İçin Koşacak

"Rabia kuşağı gençleri", İstanbul Maratonu'nda Suriye ve Mısır için koşacak.

15 Kasım 2013 Cuma 16:52A+A-

Uluslararası  Rabia Platformu ve platforma destek veren sivil toplum kuruluşlarına üye "Rabia kuşağı gençleri",  17 Kasım'da yapılacak 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda Suriye ve Mısır için koşacak. 

"Mısır ve Suriye için koşuyoruz" sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlikte, üzerinde Rabia işareti bulunan tişört giyecek gençler, saat 10.00'da Altunizade'de buluşacak.  Mısır ve Suriye'de yaşananlara dikkati çekmek amacıyla ellerinde çeşitli flamalar, bayraklar taşıyacak ve pankart açacak gençler, Boğaziçi Köprüsü'nden geçiş sırasında Rabia işareti yapacak. 

İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) Türkiye Temsilcisi Ahmet Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe yönetiminin sporcuların her hareketinden korktuğunu belirterek, "Darbeciler, Rabia işareti yaptıkları için futbolcu ve kung-fu şampiyonunu spordan men etti. Hatta futbolcuyu satış listesine koydu. Darbeciler, Mısır'daki her şeyi dünyadan saklamak istiyor. Bir sporcunun böyle bir eylemde bulunması, tüm dünyanın görmesi demek. Bu nedenle çok akılsızca bir davranışta bulundular. Hemen futbol takımından çıkardılar, oynamalarını yasakladılar. Ama dün bu sporcunun evine on binlerce kişi gitti. Onu selamladı, kutladı. Dün, evinden bir daha çıktı, tekrar Rabia işareti yaptı. Darbeciler halktan çok korkuyor, sadece  4 parmak cunta rejimini korkutmaya yetiyor" diye konuştu. 

Rabia kuşağı gençlerinin, İstanbul Maratonu'na katılmalarının önemine işaret eden Yusuf, "Rabia kuşağı gençleri İstanbul Maratonu'nda halkı Rabia selamı ile selamlayacak. Mısır'da hemen hemen her gün gösteriler yapılıyor ancak Mısır dışında bir gösteri, halkımıza çok büyük destek olacak. Bu etkinlik, Mısır direnişine katılan yüzbinlerce, milyonlarca insana çok büyük moral veriyor. Hem Mısır'a hem de bütün dünyaya mesaj veriyor. Hala Mısır direnişi gündemde. Vicdan sahibi herkes Mursi'nin davasında ne olup bittiğini çok iyi biliyor ve takip ediyor. Darbecilerin gerçek yüzünü biliyor ve onların bu zulmüne karşı çıkmaya devam ediyorlar" ifadelerini kullandı. 

Gençlere çağrı 

İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket Oluşumu Başkanı Sezgin Kızılkoca da Rabia Platformu öncülüğünde başlatılan her çalışmaya destek verdiklerini söyledi.

Rabia kuşağı gençlerinin, İstanbul Maratonu'nda Mısır ve Suriye için koşmasının darbeciler için önemli bir mesaj olacağını vurgulayan Kızılkoca, "Biz de orada olacağız. Genç Hareket olarak da tişörtlerimizi giyip, köprüden geçerken Rabia işareti yapacağız" diye konuştu. 

Kızılkoca, darbe yönetiminin spor dahil aleyhlerindeki herşeyden korktuğunu belirterek, "Darbecilerin bu korkuları Mısır'ı yönetemediklerini gösteriyor. Sporcuların yaptığı Rabia işareti gösteriyor ki, Mısır halkı darbecileri istemiyor. Maratonda gençlerimiz de yapacakları Rabia işaretiyle tüm dünyaya darbecileri istemediklerini haykıracak. Halkın istemediği bir yönetimin durması mümkün değil. Darbecileri sadece Mısır halkı değil, dünyada vicdanı olan kimse istemiyor" değerlendirmesinde bulundu

Sezgin Kızılkoca, gençlere maratona katılma çağrısında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT