1. HABERLER

  2. HABER

  3. PYD Türkiye’den Silah ve Destek İstiyor!
PYD Türkiye’den Silah ve Destek İstiyor!

PYD Türkiye’den Silah ve Destek İstiyor!

PYD, IŞİD'e karşı Türkiye'nin kendilerine silah vermesini istedi. PKK ise yardım beklenen Türkiye'nin tampon bölge düşüncesine karşı çıktı. Başbakan Yardımcısı Akdoğan, PKK'nın bu tavrına "Kime meydan okuyorsunuz?" şeklinde cevap verdi.

29 Eylül 2014 Pazartesi 12:04A+A-

Irak ve Suriye'deki etkinliğini giderek arttıran IŞİD'in PYD'nin kontrolündeki bölgelere doğru ilerleyişi sürüyor. ABD'nin hava saldırılarıyla desteklenen PYD, Türkiye'den de destek istedi. Türkiye'nin tampon bölge planlarına karşı çıkan PKK'ya ise Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan sert tepki geldi. 

PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Türkiye’ye, IŞİD’e karşı savaşta kendilerine silah vermesi çağrısında bulundu. Reuters haber ajansının kendisiyle yaptığı röportajda, Asya Abdullah, IŞİD’e karşı savaşacak tüm güçlerle işbirliğine hazır olduklarını belirtti.
 
PYD Eşbaşkanı, bu güçlerden birinin de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) olduğunu kaydederek, “Esad rejimine karşı savaşan ÖSO’nun bazı önemli komutanları Türkiye’de bulunuyor” dedi. Asya Abdullah, Türkiye’ye çağrıda bulunarak, PYD’ye silah vermeleri gerektiğini dile getirdi. Abdullah, şöyle devam etti: IŞİD çetesi günün birinde Türkiye’ye de büyük zarar verebilir. Çünkü, Kobani sınırda ve ilçe işgal edilirse, kimse bu çetecilerin Türkiye’ye girmesinin önünü alamaz.

AKDOĞAN'DAN TEHDİTLERE TEPKİ

Diğer taraftan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, muhtemel bir tampon bölgeye karşı çıkan PKK'ya "Kandil'de yatacağınıza gidin Kobani'de savaşın" mesajı verdi. Kanal 7 televizyonunda yayınlanan "Başkent Kulisi" programına katılan Akdoğan HDP'yi ucuz siyaset yapmakla suçladı. 

'KİME MEYDAN OKUYORSUNUZ?'

Akdoğan şöyle konuştu:

“Bir taraftan 'Rojava düşüyor hadi Türkiye neredesin, yardım et' diyor öbür taraftan 'Tampon bölge olursa savaş sebebidir'. Neyin savaşı? Sen zaten yapabilecek gücün varsa git yap zaten orada. Kime meydan okuyorsun. Senin bir şey yapmaya gücün yetiyorsa git IŞİD'e yap, Türkiye'ye ne meydan okuyorsun? Var mı bir gücün kardeşim? Niye Türkiye'den yardım istiyorsun o zaman? Yani uçmayı bilmiyor, çıkmış çatıya konuşup duruyor. Kandil'de yan gelip yatıyor, Kobani'dekilerle ilgili edebiyat yapıyor. Sen orada konuşacağına, git o zaman orada mücadele et. Böyle bir kandırmaca, sahtekârlık olmaz.”

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum