1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD Protestoya Katılan Kürtleri Katletti
PYD Protestoya Katılan Kürtleri Katletti

PYD Protestoya Katılan Kürtleri Katletti

PKK'nın Suriye yapılanması PYD'nin muhalif örgütlere yönelik artan baskısı Kamışlı ve Amude kentlerinde yüzlerce muhalif Kürdün katılımıyla protesto edildi. PYD'liler, protestolara katılan 22 kişiyi öldürdü.

17 Ağustos 2016 Çarşamba 01:50A+A-

Cihat Arpacık / Yeni Şafak

Suriye'de PYD'li militanların ENKS, PSDK gibi siyasi parti ve oluşumların binalarını yakması, parti yöneticilerini keyfi şekilde tutuklaması Suriyeli Kürtlerin tepkilerini yüksek perdeden göstermesine neden oluyor.

Geçtiğimiz günlerde ülkenin en büyük Kürt muhalif yapılanması ENKS Başkanı İbrahim Bıro'nun PYD'li militanlarca tutuklanıp sınırdışı edilmesi ve ülke içinde muhalif Kürtlere yapılan baskının dozunun artması Suriyeli muhalif Kürtlerin sokağa dökülmesine neden oldu.

Kürt nüfusunun yoğun olduğu Kamışlı ve Amude'de PYD karşıtı protesto gösterilerinde tepkilerin yüksek sesle dile getirildiği gözlendi.

Özellikle Amude'nin muhalif Kürtlerin merkezi durumunda olduğu ifade ediliyor. PYD, muhalif Kürtlere yönelik ilk katliam ve sistematik tutuklamaları bu kentte gerçekleştirmişti.

Bugünkü protesto gösterilerinin ardından gösterileri organize edilen çok sayıda kişinin PYD'lilerce tutuklandığı bildirildi. Protestolara katılan 22 kişi PYD'liler tarafından öldürüldü.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum