1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD, Münbiç ile Cerablus Arasındaki İkmal Hattını Kesti
PYD, Münbiç ile Cerablus Arasındaki İkmal Hattını Kesti

PYD, Münbiç ile Cerablus Arasındaki İkmal Hattını Kesti

Suriye’de PYD’nin başını çektiği güçler, ABD’nin hava desteğiyle Fırat’ın batısında ilerliyor. Münbiç'in 5 kilometre güneyine kadar ulaşan PYD, burayı üç yönden kuşattı. IŞİD kontrolündeki Münbiç ile Cerablus arasındaki ikmal hattı kesildi.

07 Haziran 2016 Salı 06:19A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin başını çektiği güçler, Halep'in kuzeydoğusundaki Münbiç ilçe merkezine 5 kilometre kadar yaklaştı. PYD güçleri, IŞİD'in kontrolündeki Münbiç ile Türkiye sınırındaki Cerabus ilçeleri arasındaki ikmal hattını da kesti.

Ekim 2015'te ABD'nin teşvikiyle kendisine yakın Kürt ve Arap grupları “Demokratik Suriye Güçleri” çatısı altında toplayan PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde Fırat nehri çevresindeki hareketliliği sürüyor. PYD bölgedeki operasyonları “Demokratik Suriye Güçleri” adı altında yürütüyor.

PYD’nin Münbiç’e Ulaşmasına 5 Kilometre Kaldı!

PYD güçleri, Fırat nehrinin batısında IŞİD kontrolündeki Münbiç'in merkezine ulaşmasına kuzeydoğuda 7, güneyde ise 5 kilometre kaldı. PYD, son olarak ilçenin kuzeydoğusundaki Kirsan, Tahtaniye, Rafia, Umm İzam köylerini ve Nekhar mezrasını IŞİD'den alarak kuzeydoğusundaki Kırk Magar köyüne ulaştı. Münbiç'in güneyinde de Kabirce, Tavacra, Aluş ve Karaa köyleri PYD'nin kontrolüne geçti.

PYD, Münbiç’i Üç Taraftan Kuşattı!

Fırat nehrinin batısına ilk olarak yıl başında, Tişrin Barajı üzerinden geçmeye başlayan PYD güçleri, geçen haftadan itibaren buranın kuzeyindeki Karakozak köyünden de batıya geçmeye başladı. Şu ana kadar batı yakasındaki Tahtaniye, Rafia ve Nekhar köylerindeki IŞİD unsurlarını gerileten örgüt, Münbiç'i üç taraftan kuşatmış oldu. Münbiç ile Türkiye sınırında bulunan Cerablus arasındaki Dadat köyünü de ele geçiren örgüt, iki ilçe arasındaki ikmal yolunu kesti.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri harekât boyunca IŞİD'e karşı PYD'ye hava desteği vermeyi sürdürdü.

PYD 8 Sivili Katletti!

Münbiç savaşının kritik cephelerinden Avın'dedet köyünü yoğun çatışmalardan sonra ele geçiren PYD, IŞİD'çi olduklarını iddia ederek 8 sivili katletti. PYD tarafından ele geçirilen Türkmen ve Arap köylerinde yine IŞİD'çi olduğu iddiasıyla birçok sivil göçe zorlanıyor.

Altıncı gününe giren Münbiç saldırılarında IŞİD'in PYD'ye terk ettiği köy ve kasaba sayısı 20'yi geçti. IŞİD'in PYD'ye terk ettiği köyler arasında stratejik Avın'dedet başta olmak üzere Mecra Sağir, Hurbıt Rus, Dar el-Madara gibi birçok yerleşim yeri bulunuyor.

HABERE YORUM KAT