1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD İçinde İngiliz ve Amerikan Savaşçılar
PYD İçinde İngiliz ve Amerikan Savaşçılar

PYD İçinde İngiliz ve Amerikan Savaşçılar

Esed rejiminin yanı sıra PYD’nin silahlı kanadı YPG de yabancı savaşçı kullanıyor. YPG içinde İngiliz, Amerikan, Danimarkalı, Hollandalı ve Afrikalı yabancılar savaşıyor.

09 Mart 2015 Pazartesi 11:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de süren savaşta, yabancı savaşçılar sorunu uluslararası bir hal aldı. IŞİD içerisinde yer alan yabancı savaşçılar sürekli gündem olurken; rejim güçleri saflarında savaşan ve başta İran, Irak ve Lübnan olmak üzere dünyanın birçok bölgesinden gelen Şii savaşçılar gündem konusu olmuyor. Bununla birlikte PYD-YPG saflarında da çok sayıda yabancı savaşçı olduğu biliniyor.

Yeni Şafak'ın haberine göre YPG’ye yabancı katılımlar, IŞİD’in Kobani kuşatmasıyla birlikte başladı. Danimarka, Hollanda, Avusturya, İngiliz hatta Afrikalılardan oluşan yabancı askerler Suriye’de YPG saflarında savaşıyor. Türkiye’den de bazı radikal sol örgütler Suriye’nin Kürt bölgelerine savaşçı götürüyor.

İNGİLİZLER AĞIRLIKTA

Kobani’de IŞİD’le savaşan İngilizler James Hughes ve Jamie Read, İngiliz basınına, dünyaya en büyük tehdidin IŞİD tarafından geldiğini bu nedenle Suriye’ye savaşmaya geldiğini açıkladı. İki asker “Rojava Kürt Halk Koruma biriminde hizmet ettiklerini” söyledi.

YPG’NİN AFRİKALI SAVAŞÇISI

“Rojava’nın aslanları” isimli savaşçı grubun içinde çok sayıda yabancı faaliyet gösteriyor. Suriye’de YPG saflarında savaşırken ölen Afrikalı “Avaşin Tekoşin” de bu savaşçılardan biri. YPG’ye Almanya’dan katılan savaşçının gerçek kimliği YPG tarafından açıklanmıyor. Yine YPG’nin “Bagok” kod adını verdiği Avustralyalı savaşçı da Suriye’de IŞİD-YPG çatışmalarında hayatını kaybetti.

 

HABERE YORUM KAT