1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "PYD, Çocuk ve Kadınları Kaçırıp Silahlandırıyor"
"PYD, Çocuk ve Kadınları Kaçırıp Silahlandırıyor"

"PYD, Çocuk ve Kadınları Kaçırıp Silahlandırıyor"

"Halep Fetih Ordusu" operasyon birimi komutanı Binbaşı Yasir Abdurrahim, PYD'yi ihanet ve Rusya'ya ajanlık yapmakla suçladı.

03 Kasım 2015 Salı 18:26A+A-

Suriye'de direniş gruplarının oluşturduğu "Halep Fetih Ordusu" operasyon birimi komutanı Binbaşı Yasir Abdurrahim, "IŞİD'in, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarından yararlanarak Halep'in kuzeyinde ilerleme kat ettiğini" söyledi.

Abdurrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in ilerlemesinden Rusya ve Beşşar Esed'i sorumlu tutarak, "Muhaliflerin karargahlarının rejim ve Ruslar tarafından hedef alınması, DAİŞ'in bölgede ilerlemesini kolaylaştırıyor" ifadesini kullandı.

"Uluslararası toplumu, Rusya'nın muhalif gruplara ve sivillere yönelik saldırılarını görmezden gelmekle" suçlayan Abdurrahim, Suriye'nin dostları grubundan, Rus savaş uçaklarının gerçekleştirdiği bombardımanı durdurmalarını talep ederek, "Bu saldırıları durduramıyorlarsa muhaliflere, bunları durduracak silahları temin etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Halep kuzeyinde ilerlemeye çalışan IŞİD karşısında direndiklerini dile getiren Abdurrahim, "DAİŞ'i söz konusu bölgede kıstırmak için ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinden gerekli ciddiyeti göremediklerini" vurguladı.

Rusya'nın Suriye'ye müdahalesinin, İran ve Esed yanlısı Şii militanların muhalif gruplar karşısındaki başarısızlığının kanıtı olduğunu savunan Abdurrahim, Suriye devriminin ciddi bir ilerleme gösterdiğine işaret etti.

"Terör hareketi PYD, çocuk ve kadınları kaçırıp silahlandırıyor" diyen Abdurrahim, PYD'yi ihanet ve Rusya'ya ajanlık yapmakla suçladı.

Parlamento seçimleri dolayısıyla Türkiye'yi tebrik eden Abdurrahim, "Türkiye, sürekli Suriyelilerin yanında yer aldı ve Suriye konusunda sürekli onurlu bir duruş sergiledi" ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT