1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD, Bıro'yu Ölümle Tehdit Etmiş!
PYD, Bıro'yu Ölümle Tehdit Etmiş!

PYD, Bıro'yu Ölümle Tehdit Etmiş!

ENKS Başkanı İbrahim Bıro, PYD tarafından nasıl kaçırıldığıyla ilgili açıklama yaptı.

14 Ağustos 2016 Pazar 19:12A+A-

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanı İbrahim Bıro, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD tarafından nasıl kaçırıldığına ilişkin yaptığı açıklamada, “Kamışlo kent merkezinde bazı ziyaretlerde bulunmak üzereyken, PYD'nin silahlı militanları tarafından aracımdan indirildim ve örgüt militanlarının kaldığı bir karargâhta 6 saat boyunca alıkonuldum.” ifadelerini kullandı.

Alıkonulduğu sırada PYD militanlarının hiçbir şekilde kendisiyle konuşmadığını söylen Bıro, “Beni kaçırdıklarını üstlenmemek için militanların üst düzey yetkilileri karşıma çıkmadı. Türkiye sınırı üzerinde yer alan askerî karargâhta yaklaşık 6 saat kaldıktan sonra beni Suriye-Irak sınırına yakın bir bölgede serbest bıraktılar.” dedi.

Serbest bırakılmadan önce PYD'li militanlar tarafından tehdit edildiğini, bir daha Suriye'ye dönmesi hâlinde parçalara ayrılıp öldürüleceğini söylediklerini, militanların tehdidine cevap verdiğini aktaran Bıro, kimsenin kendisini ülkesinden uzaklaştırmaya hakkının olmadığını ve tekrar geri geleceğini ifade ettiğini dile getirdi.

“PYD, Her Geçen Gün Zayıflıyor”

Neden PYD tarafından kaçırıldığı sorusu üzerine ise Bıro şunları kaydetti:

“PYD, her geçen gün hem siyasî hem de askerî olarak zayıflıyor. Son birkaç yıldır Suriye'deki halklara yaptıkları zulmün üstünü kapatmak için bir iç savaş çıkarmanın peşindeler. Kendilerine tehdit gördükleri her tarafa saldırıyorlar. ENKS'yi de tehdit gördüklerinden dolayı, bize bağlı siyasî parti binaları ve üyelerine sürekli saldırıp, ölümle tehdit ediyorlar.”.

PYD, Zorla Vergi Topluyor

Suriye'de, PYD'nin kontrolünde yaşayan Kürtlerin durumunun her geçen gün daha vahim bir hâl aldığını dile getiren Bıro, çeşitli bahaneler uydurularak Kamışlı esnafı ve halkından zorla vergi adı altında haraç toplandığını kaydetti.

Kaynak: AA

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT