1. HABERLER

  2. HABER

  3. PYD Asayişi Kürt Genci Böyle Öldürdü!
PYD Asayişi Kürt Genci Böyle Öldürdü!

PYD Asayişi Kürt Genci Böyle Öldürdü!

PYD Asayişi YPG’nin geçtiğimiz günlerde Husên Abdulselam Şakir isimli bir genci kurşuna dizdiği öğrenildi.

23 Ekim 2013 Çarşamba 14:41A+A-

PYD Asayişi YPG’nin geçtiğimiz günlerde Husên Abdulselam Şakir isimli bir genci kurşuna dizdiği öğrenildi. Şakir’in tek suçunun ise PYD asayişinin Qamişlo’nun bir köyünden geçen oto yolundan geçmek için asayiş birimi ile tartışmak olarak kaydedildi. Bu durum Türkiye’den tanıdık olduğumuz “güvenlik güçlerine mukavemet” kavramını anımsattı.

Kürt haber ajansı Rûdaw’ın görgü tanıklarına dayandırdığı habere göre ayın 15’inde PYD’ye bağlı bir asayiş birimi Qamişlo’ya bağlı Latifiye köyünde Husên Abdulselam Şakir isimli bir genci kurşuna dizerek katletti. PYD asayişinin köy yolu üzerinde araçlarını parkettiği ve Şakir’in ise geçmek için araçlarını kenara çekme talebinde bulunması ve bu esnada yaşanan tartışma üzerine kurşuna dizildiği kaydedildi. Ayrıca olay esnasında Şakir’in amcasının oğlunun da yaralandığı ifade edildi.

Cinayet Siyasi

28 yaşında olduğu belirtilen Şakir’in evli ve bir çocuk babası olduğu kaydedildi. Ayrıca Şakir’in devrimci bir aileden geldiği ve ek olarak da PYD’ye rakip siyaset yürüten Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi (ENKS) üyesi olduğu öğrenildi. Latif’in naşı Konsey üyeleri ve ailesinin katılımıyla toprağa verildi.

“Halkımızın Güvenliğini Sağlıyoruz, Dilediğimiz Yerde Dururuz!”

Basına konuşan Şakir’in ailesi, PYD asayişinin hukuksuzluğu ve Şakir’in katledilmesiyle sonuçlanan olayla ilgili olarak şunları kaydetti:

“Şakir ve iki amcaoğlu köye dönüyorlardı. Köye yaklaştıklarında PYD’ye bağlı asayiş birimi yol üzerinde durmuştu. Bu yol çok dar olduğu için Şakir ve arkadaşları asayişten araçlarını biraz kenara çekmelerini istemişti. Ancak asayiş yetkilileri Şakir ve arkadaşlarına vatan ve halkın güvenliğini sağladıklarını ve nerede isterlerse orada duracaklarını söylemişlerdi. Taraflar arasında yaşanan sert tartışmalar üzerine asayiş birimi Şakir’i kurşuna dizdi.”

Cinayet, PYD Asayişini Reddeden Köylülerden İntikam mı?

Öte yandan köylülerin beyanları olayın PYD asayişini reddeden köylülerden intikam ve gözdağı amaçlı olduğunu akla getiriyor. Daha önce birkaç kez PYD asayişinin köydeki varlığına karşı koyduklarını ve son olarak da köy yolu üzerinde kontrol noktası oluşturulmasını reddettiklerini belirten köylüler bu nedenle PYD asayişinin tehdit ve şantajlarına maruz kaldıklarını kaydettiler.

(ISLAH HABER)

 

HABERE YORUM KAT