1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD, 500 Sivile Karşılık Şeyh İsa Kasabasını İstedi!
PYD, 500 Sivile Karşılık Şeyh İsa Kasabasını İstedi!

PYD, 500 Sivile Karşılık Şeyh İsa Kasabasını İstedi!

IŞİD ve PYD’nin saldırısı altındaki Mare’de yaşayan 15 bin sivilin hayatı tehlikede! PYD 500 sivili rehin aldı, sivilleri serbest bırakmak için de direnişçilerden Şeyh İsa kasabasını istedi. Direnişçiler, sivilleri kurtarmak için kasabadan çekildi.

30 Mayıs 2016 Pazartesi 06:43A+A-

Cihat Arpacık / Yeni Şafak

PKK'nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin öncülüğündeki “Suriye Demokratik Güçleri” (SDG) ile ABD'nin Rakka saldırıları devam ederken IŞİD, Azez ve Mare'deki direnişçilere yönelik saldırılarını arttırdı. PYD militanları da IŞİD'le eşzamanlı harekete geçerek batı ve doğu yönünde direniş hatlarına doğru saldırıya geçti.

PYD'nin geçtiğimiz ay Azez'in güneyindeki Ayn Dakne kasabasını ele geçirmesinin ardından IŞİD de önceki gün Tel Cubburin ve Kefer Kelbin köylerini ele geçirdi. Bu hatta buluşan PYD ve IŞİD militanları birbirlerine saldırmadı.

Doğudan IŞİD, Batıdan PYD Saldırıyor!

IŞİD ve PYD kuşatması altında dünyayla bağlantısı kesilen Mare'ye doğudan IŞİD batıdan ise PYD saldırıyor. Yerel kaynaklar, iki örgütün bu alandaki direniş hatlarını yok ederek birbirlerine komşu olmayı hedeflediğini belirtiyor.

“Güvenlik” kaynakları, ABD öncülüğündeki askerî koalisyonun bu planı aylar öncesinden kurguladığını ve asıl amacın PYD'ye meşruiyet kazandırmak olduğunu ifade ediyor.

IŞİD ve PYD saldırılarına maruz kalan Mare'de direnişçilerin daha fazla dayanma imkânının kalmadığı belirtiliyor.

500 Sivile Karşılık Şeyh İsa Kasabası!

Kuzey Suriye'de devrimin merkezi olarak kabûl edilen Mare'de yaşayan 15 bin sivilin hayatından endişe ediliyor.

Çatışmalar nedeniyle evlerini terk ederek Azez'e iltica etmek isteyen 500 sivil, PYD tarafından kimliklerine el konularak rehin alındı.

Direnişçi Mare Yerel Koordinasyon Komistesi Üyesi Muhanned Neccar, “PYD, 500 sivili rehin aldıktan sonra direnişçilerden Şeyh İsa kasabasını teslim etmesini istedi. Şeyh İsa'nın teslim edilmesi görüşmelerini Amerika'ya bağlı SDG yaptı. Direnişçiler 500 sivilin hayatından endişe ettikleri için kasabayı çatışmasız bir şekilde PYD'ye bırakmak zorunda kaldı.” dedi.

“Şehirden Çıkmayan Hedefimiz Olur” Tehdidi!

Şehirde yaşayan on binlerce Azezli ve savaştan kaçarak Azez'deki mülteci kamplarına iltica eden binlerce aile de Azez'den kaçıp Türkiye'ye iltica hazırlığı yapıyor. IŞİD'in ilerlemesini sürdürmesi durumunda binlerce aile Türkiye sınırına akın edecek.

Türkiye'nin “kırmızı çizgi” olarak kabûl ettiği Azez'de mülteci kampalarındaki sivillerle birlikte toplam 350 bin ila 400 bin arası sivilin yaşadığı belirtiliyor.

IŞİD'in Azez saldırısını fırsat bilen PYD ise Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerlerine ve halka şehri boşaltın uyarısı yaptı. Telsizlerle direnişçilere ulaşan PYD militanları “Şehirden çıkmayan hedefimiz olur.” diyerek tehdit savurdu.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT