1. HABERLER

  2. HABER

  3. Putin’den Rusya’da Başörtüsü Yasağı Sinyali!
Putin’den Rusya’da Başörtüsü Yasağı Sinyali!

Putin’den Rusya’da Başörtüsü Yasağı Sinyali!

Putin, Rusya’daki okullarda başörtüsü takılmasına karşı oluğunu açıkladı. Gerekçe tanıdık: Laiklik ilkesi.

19 Ekim 2012 Cuma 11:56A+A-

HAKSÖZ-HABER

Güney Rusya’da bir okulda kızların başörtüsü takmasının okul müdiresi tarafından yasaklanması ile başlayan tartışma sürüyor. Ailelerin protestolarına konu olan yasağı savunan müdire tehdit edildiğini iddia ediyor.

El-Arabiya'da yer alan habere göre konuyla ilgili görüşü sorulan Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın laik bir devlet olduğunu ve tüm vatandaşlarına eşit koşullar sağlaması gerektiğini söyleyerek yasaktan yana olduğunu hissettirdi.

Interfax haber ajansı Putin’in konuya dair sorulan soruya cevaben “Biz halkın dini duygularına her zaman saygılı olduk.” sözleriyle birlikte “Biz aynı zamanda laik bir devletiz ve bu ilkeyi temel almalıyız” sözlerini de aktardı.  

Rusya devlet medyası Putin’in bu imalı sözlerini devlet başkanının hicap yasağından yana olduğu şeklinde aktardı.

Müslüman liderler güneydeki Stavrapol bölgesinde başörtülü öğrencilerin okula başörtüleriyle alınmamaları üzerine şikayette bulunmuşlardı.

Hükümet yanlısı Izvestiya gazetesi okul müdiresi Marina Savchenko’nun kızların “geleneksel başörtülerine karışılmadığını ama derslere hicap ile girmelerine izin verilmediği”ne dair sözlerini aktardı.

Hicap meselesi özellikle Kuzey Kafkasya’daki Çeçen bölgesinde çok kritik bir konu.

Rusya’da çoğunluğu dağlık Kuzey Kafkasya’da ve Volga Nehri üzerindeki Başkırdistan ve Tataristan’da olmak üzere 20 milyonu aşkın Müslüman yaşıyor. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum