1. HABERLER

  2. HABER

  3. Protestoya Katılan 17 Polis Gözaltında
Protestoya Katılan 17 Polis Gözaltında

Protestoya Katılan 17 Polis Gözaltında

Yasadışı dinleme operasyonlarını protesto etmek için düzenlene gösteriye katılan 17 polis Şanlıurfa'da gözaltına alındı. Polislerle birlikte bir gazetci ve 8 sivil de gözaltına alındı.

12 Şubat 2015 Perşembe 16:01A+A-

Şanlıurfa'da, geçen yıl 14 Aralık'ta İstanbul merkezli düzenlenen polis ve gazetecilerin gözaltına alındığı operasyona tepki amaçlı gerçekleştirilen protestolara katılan 17'si polis, 1'i gazeteci 26 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl 14 Aralık'ta İstanbul merkezli düzenlenen, polis ve gazeteci 31 kişinin gözaltına alındığı operasyonun ardından, Şanlıurfa'da düzenlenen protesto gösterilerine katılan kişilere yönelik inceleme başlattı. Polis ekipleri, protesto gösterileri sırasında çekilen kamera kayıtlarının incelemesinin ardından 'yasa dışı pankart taşıdığı, halkı protestoya katılmaya çağırdığı ve 2911 sayılı kanuna muhalefet ettiği' öne sürülen 26 kişiyi belirledi. Polis ekipleri, kimliğini saptadığı çeşitli şubelerde görevli 17 polis, Zaman Gazetesi Şanlıurfa Temsilcisi Murat Şimşek ile Aktif Eğitim-Sen üyesi 8 kişiyi sabah saatlerinde evlerinde gözaltına aldı.

26 şüpheli sağlık kontrölünden geçirilmelerinin ardından, ifadeleri alınmak üzere Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

HABERE YORUM KAT