1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Protestolar sonuç veriyor: ABD, işgal rejimini eskisi gibi destekleyemiyor
Protestolar sonuç veriyor: ABD, işgal rejimini eskisi gibi destekleyemiyor

Protestolar sonuç veriyor: ABD, işgal rejimini eskisi gibi destekleyemiyor

ABD’li senatör Siyonistlere saldırıları durdurma çağrısı yaparken Dışişleri Bakanı Blinken ise Gazze’ye yardım yapılması konusuna odaklandı.

17 Kasım 2023 Cuma 16:45A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD Senatörü Elizabeth Warren, Gazze'deki yıkımı kınadı ve bombalamaların hemen durdurulması çağrısında bulundu. "Gazze'deki kriz büyüyor. İsrail hava saldırıları konut binalarını ve kamu altyapısını yok ediyor. İnsani yardımlara getirilen kısıtlamalar hayatı daha da zorlaştırıyor. Bombalamayı ŞİMDİ durdurun." sözleriyle işgal rejimini kınayan Warren açıkça yaşanan zulümden Siyonistleri sorumlu tuttu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre ise Dışişleri Bakanı Blinken, “İsrail savaş kabinesi bakanı” Benny Gantz ile yaptığı görüşmede Gazze'ye yardım konusuna odaklandı. "Gazze'ye kritik insani yardımın geçişini artırma ve hızlandırma çabalarının" konuşulduğu görüşme ABD’nin radikal yaklaşımındaki kırılmaya işaret ediyor.

Batılı ülkelerde devam eden geniş katılımlı gösteriler politikacıların tutumlarını yumuşatmalarını sağladı. Siyonistleri desteklemek için kendi toplumlarıyla çatışmak zorunda kalan Batılı siyasetçiler bu riskleri göze alamıyor. Bu durum kitlesel gösterilerin ve protestoların önemini kanıtlıyor!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum