1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. “Protesto Yasağı Hürriyetleri Değil ‘Terör’ü Engellemek İçin”
“Protesto Yasağı Hürriyetleri Değil ‘Terör’ü Engellemek İçin”

“Protesto Yasağı Hürriyetleri Değil ‘Terör’ü Engellemek İçin”

Tunus'taki Nahda Hareketi, Cumhurbaşkanı Sibsi'nin ilan ettiği olağanüstü halin öngördüğü protesto yasağının, hürriyetleri kısıtlamayı değil 'terör'ü engellemeyi hedeflediğini bildirdi.

13 Eylül 2015 Pazar 00:58A+A-

Tunus'taki Nahda Hareketi, Hükümetin aldığı gösteri yasağı kararının, özgürlüklerin kısıtlanmasını amaçlamadığı bildirildi. 

Nahda Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin daha önce ilan ettiği olağanüstü halin öngördüğü protesto ve gösteri yasağının, hürriyetleri kısıtlamayı değil 'terör'ü engellemeyi hedeflediği belirtildi.

Açıklamada, barışçıl gösterilere karşı emniyet güçlerinden esnek olması, göstericilerinden de emniyet güçlerinin talimatlarına uyması istendi. 

Nahda Hareketi'nin, Sibsi'nin daha önce parlamentoya sunduğu "Mali Barış Kanunu" tasarısını da prensip olarak desteklediğine dikkat çekilen açıklamada, hareketin, tasarıyı incelemek ve parlamentoya sunacağı değişiklikleri önermek amacıyla hukuk komisyonları kurduğu kaydedildi.

Açıklamada, daha önce resmi olarak atanan bazı imamların görevlerinden alınması kararına ilişkin, "Sayın Diyanet İşleri Bakanı'nın, ılımlı olmasıyla bilinen onlarca imamın görevinden alınmasına yönelik aldığı kararlar, ülkenin çıkarlarıyla çakışan ideolojik tasfiyelerine dönüldüğü intibası veriyor" ifadeleri yer aldı.

Susa kentinde 26 Haziran'da bir otelin plajına düzenlenen ve 38 turistin yaşamını yitirdiği saldırının ardından 4 Temmuz'da alınan bir ay süreli olağanüstü hal kararı, Cumhurbaşkanı Sibsi tarafından 2 ay daha uzatılmıştı.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT