1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Prens Selman’ın “Seküler Arabistan”ı
Prens Selman’ın “Seküler Arabistan”ı

Prens Selman’ın “Seküler Arabistan”ı

Suudi Arabistan’da “cadılar bayramı” kutlandı!

29 Ekim 2022 Cumartesi 12:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Suudi Arabistan, Kral Faysal gibi isimler dışarda bırakılırsa her zaman Batı siyasi sistemine entegre olmak için yoğun çaba gösterdi. ABD’nin ekonomik ve askeri adımlarının takipçisi olan Suudi Arabistan son yıllarda ise tabiri caizse vites yükseltti!

Prens Selman’ın yükselişi ile Batı’ya uyum sağlamak için kültürel entegrasyon politikalarını da devreye sokan Suudi Arabistan yapıp ettikleri ile pespayeliğin sınırlarını zorluyor. Vikipedia’nın “Her sene 31 Ekim'de kutlanan, öncelikle Pagan ve sonrasında Hristiyan kökleri olmasına rağmen günümüzde seküler bir kutlama halini almış” şeklinde tanımladığı “cadılar bayramı” bu sene Suudi Arabistan’da kutlandı… Hem de devletin tam desteğiyle!

Geçtiğimiz sene de “kutlanan” bu gün küresel emperyalizmin en önemli günlerinden birisi. İnsanlık dışı kostümler giyilerek kutlanan gün aynı zamanda tüketim kültürünün ve pagan ritüellerin görünürlüğünü artırıyor.

“Yenilik” adı altında Suud toplumuna teşvik edilen bu saçmalık yozlaşmanın sıradanlaşması anlamına geliyor. “Seküler Arabistan”ı kurmak için kolları sıvayan Prens Selman bu yapıp ettiklerinden sonra Batı tarafından önüne atılacak kemiği bekliyor!

fglbx6xagaaaoaz.jpg

pm6yj-1666983959-2691.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum