1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Popülizme sığınan cüretkarlık ve basiretsizlik!
Popülizme sığınan cüretkarlık ve basiretsizlik!

Popülizme sığınan cüretkarlık ve basiretsizlik!

Gelecek Partisi Dış Politikalar Başkanı Kani Torun son günlerde çokça tartışma konusu olan “kadın cinayetleri” meselesi hakkında konuşayım derken kantarın topuzunu iyice kaçırmış…

28 Temmuz 2020 Salı 12:13A+A-

HAKSÖZ HABER

Gelecek Partisi Dış Politikalar Başkanı Kani Torun, Karar TV’ye yaptığı açıklamalarda Türkiye’deki İslami camiaları töhmet altında bırakan sözler sarf etti. İstanbul Sözleşmesi’ne karşı çıkan camiaları Taliban’a benzeten Torun, hem Afganistan hem de Türkiye’deki Müslümanları tahkir ederek kendi çapında hadsizliğin üst sınırını da zorlamış oldu. Öncelikle Taliban’ın din anlayışını tahfif eden Torun batı dünyasında çok yaygın olan bir takım ezberleri tekrarlamış oluyor. Doğuda kadınların ehemmiyetsiz varlıklar olduğu ön kabulünü içeren bu ezberler oryantalist bir perspektiften neşet ediyor. Yanlış anlaşılma olmasın; Taliban’ın din anlayışına “Müslümanların hukuku içerisinde” eleştiri veyahut tavsiyeler yöneltilebilir. İstanbul Sözleşmesi’nin mahiyetini veya sözleşmenin iptali halinde mevcut problemlerin ortadan kalkıp kalkmayacağını da tartışabilirsiniz. Ancak yıllar süren mücadelenin en ön saflarında emperyalistlere karşı onurlu bir şekilde cihad eden Taliban mensubu kardeşlerin din anlayışlarını ve kültürlerini aşağılamak en hafif ifadesiyle hadsizliktir.

Bu arada Kani Torun’a göre Taliban’dan daha beterleri de var. Yani Taliban mensupları hallerine şükredebilirler. Onlar, Torun’un mantıksal değerler dizgesinden ‘tutarlı’ notuyla pekiyi alarak geçiyorlar. Ancak şu “feodal gelenekleri din zanneden çağ dışı kalmış İslami kesim” in hiç şansı yok. Türkiye’deki İslami camiaların kastedildiği bu ifadeler aslında tam olarak “aslını inkâr eden” birisinin edeceği laflara benziyor. Sosyal medya platformları veyahut televizyonlarda rahat rahat kendisini ifade edebilenler de çok enteresan bir şekildeİslami kesim dedikleri yerden çıkmış kimseler… İnsan şaşırmadan edemiyor. Bir dakika içerisinde dünyanın farklı yerlerindeki Müslümanları bu kadar rahat bir şekilde ötekileştirmek ve aşağılamak için nasıl bir mantığa sahip olmak lazım. Kime hoş görünmek veya yaranmak için kardeşlerinize sırt çeviriyorsunuz?

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

11 Yorum