1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Pop Müziği Bıraktı; Şimdi Muhaliflerin Yanında
Pop Müziği Bıraktı; Şimdi Muhaliflerin Yanında

Pop Müziği Bıraktı; Şimdi Muhaliflerin Yanında

Arap müziğinin “romantik kralı” artık zulme ve diktatörlere karşı direnen Müslümanların sesi…

26 Şubat 2013 Salı 11:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

Fadıl Şakir, geçtiğimiz yıl Suriye İntifadasının yıldönümü nedeniyle Lübnan’da düzenlenen dev gösteriye katılmış ve “Allah Özgür Orduyu Korusun!” sloganları eşliğinde “Mavtini” adlı ezgiyi söylemişti.

Asıl adı Fadl Abdulrahman Shamandar olan Fadıl, ünlü bir pop şarkıcısı idi. 1969 doğumlu şarkıcının lakabı ise “Romantik Kral” idi.

Fadıl, Lübnan’daki Selefi hareketin lideri Şeyh Ahmed el-Esir’in vesilesiyle bir değişim yaşadı. Değişimin sonucunda popüler müziği bıraktığını ve bundan sonra sesini Allah yolunda cihad eden mücahidler için kullanacağını açıkladı. Geçtiğimiz yıl Suriye muhalefetine destek amaçlı Lübnan’da yapılan ve on binlerce kişinin katıldığı gösterilere katılmış; burada bir ezgi söylemişti.

PressMedya’da yer alan bir habere göre Fadıl, aralarında Türkiye’den Mustafa Sandal’ın da olduğu pek çok pop müzik şarkıcısına besteler veren biriydi. Bugüne kadar "Walah Zaman 1998, Baya' El Oolob 1999, El Hob El Adeem 2000, Hobak Khayal 2001, Sidi Rouhy 2003, Saharney El Shook 2004, Allah Aalam 2006, Baada Aal Bal 2009, Jado 2011" isimli pek çok albüm yapmıştı.

***

Fadıl Şakir, Lübnan’daki Suriye gösterisinde ezgi söylüyor:

Fadıl Şakir, dönüşümünde etkili olduğu düşünülen kişi Lübnanlı İslamcı bir hareketin lideri olan Ahmed el Esir’le birlikte:

fadel-shaker_assir_fadil-sakir_ahmed-el-esir.jpg

Fadıl 2012 yılında Fas'ta verdiği dev konserde de Beşşar Esed rejimine toplu olarak lanet okutmuştu:

HABERE YORUM KAT