1. HABERLER

  2. HABER

  3. Polisler 'Böcek' İçin İfade Verecek
Polisler 'Böcek' İçin İfade Verecek

Polisler 'Böcek' İçin İfade Verecek

Başbakan'ın evinde ve çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili casusluk soruşturmasında savcı gözaltındaki polislerin Emniyet'te ifadesinin alınması talimatını verdi.

18 Haziran 2014 Çarşamba 15:00A+A-

Başbakan'ın evinde ve arabasında bulunan böcek tabir edilen dinleme cihazlarıyla ilgili soruşturmada Savcı Durak Çetin, şüpheli 11 polisin Emniyet'te ifadesinin alınması talimatını verdi. Bugün emniyette ifadesi alınacak polisler Perşembe ve Cuma günü savcıya ifade verecek.

Soruşturma savcılığı Emniyet'te ifadelerin alınması talimatına karşı şüpheli polislerin Emniyet'te susma hakkını kullanabileceğini söyledi. 

Şüpheli polisler Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'nde sabah saatlerinde avukatlarıyla görüştürüldü. Şüpheli polisler tekrar sağlık kontrolünden geçirildi.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınmak üzere gözaltına alınan bazı polislerin gece geç saatlerde Ankara Emniyeti'ne getirildiği öğrenildi. 

Aralarında, Başbakan Erdoğan'ın bir dönem akın koruma müdürlüğünü de yapan emniyet müdürleri Zeki Bulut ile Mehmet Yüksel'inde bulunduğu 11 polis için 4 günlük gözaltı kararı çıkartılmıştı.

Erdoğan açıklamıştı

Başbakan Erdoğan’ın Ankara'daki evinde ve çalışma ofisinde yapılan aramalarda, "böcek" olarak bilinen dinleme cihazları bulunmuştu. Cihazların bulunduğunu Başbakan Erdoğan Aralık 2012'de bir röportajda açıklamıştı.

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun 1 Şubat'ta savcılığa sunduğu rapora göre, dinleme cihazı Başbakan'ın ofisine Tayyip Erdoğan'ın ameliyat olduğu sırada konuldu. Polisler tarafından yapılan ilk aramada herhangi bir dinleme cihazı bulunamazken, daha sonra Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yaptığı aramada cihaz ortaya çıkarıldı.

İki yıl önce başlatılan ve önce memur suçları bürosu tarafından yürütülen soruşturmayı 'Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk' şüphesiyle örgüt suçlarına bakan, Terörle Mücadele Kanunu ile yetkilendirilmiş savcılık devraldı.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT