1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. PKK/YPG hem ABD, hem de Rusya’dan daha fazla efor bekliyor!
PKK/YPG hem ABD, hem de Rusya’dan daha fazla efor bekliyor!

PKK/YPG hem ABD, hem de Rusya’dan daha fazla efor bekliyor!

Amberin Zaman’a konuşan PKK/YPG komutanı Mazlum Kobani’nin sözlerinden Türkiye’nin kara harekatını önlemesi için ABD ve Rusya’nın çabalarının yetersiz kalmasından korktuğu anlaşılıyor.

24 Kasım 2022 Perşembe 13:44A+A-

HAKSÖZ HABER

Al-Monitor’un PKK sempatizanlığıyla maruf yazarı Amberin Zaman, Mazlum Abdi adıyla da bilinen Mazlum Kobani ile bir röportaj yapmış. Resmi olarak ABD destekli SDG’nin komutanı sıfatını taşıyan Mazlum Kobani’nin Haseki’deki karargahı geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin SİHA saldırısına hedef olmuştu. ABD’lilerin de görev yaptığı bir mekanın bu şekilde ilk kez doğrudan hedef seçilmesi belli ki şaşkınlık yaratmış.

Mazlum Kobani röportaj boyunca ABD ve Rusya’nın Türkiye’nin operasyonuna karşı çıkmakla birlikte etkili bir tavır almadıkları için operasyonun genişleyebileceği endişesini yansıtıyor. Erdoğan’ın kara harekatı tehdidini ciddiye aldıklarını ve Münbic’ten ziyade Kobani’ye bir operasyon beklediklerini söylüyor. ABD’lilerin kendilerine birtakım güvenceler verdiklerini ifade eden Kobani yine de buna pek güvenemediklerini yansıtıyor.

Tam burada Amberin Zaman’ın PKK/YPG’nin diğer hamisi Rusya’ya yönelik sorusunu ve cevabı aktarmakta yarar görüyoruz:

Amberin Zaman soruyor: "Peki Ruslar ne diyorlar?"

Mazlum Kobani: Onlar da hemen hemen Amerikalıların söylediklerini söylüyorlar. Ama ben Türkiye konusunda onların daha az samimi davrandıklarını düşünüyorum. Evet, Rusya Türkiye’nin kara harekatına karşı çıkıyor ama bu yeterli değil. Türkiye’nin tehdidi altındaki Kobani, Münbic ve tüm bu alanlar Rusların kontrolü altında.

PKK/YPG komutanı açık bir şekilde emperyalist güçlerden himmet beklediğini ilan etmiş. Burada yeni bir durum yok. Zaten başından itibaren pozisyonları değişmedi. İlginç olan şey şu ki Türkiye’de bazı çevreler ısrarla Rusya’nın PKK/YPG hamisi rolünü gizleme derdindeler.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum