1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. PKK/YPG Haşdi Şabi İle Birleşti
PKK/YPG Haşdi Şabi İle Birleşti

PKK/YPG Haşdi Şabi İle Birleşti

​​​​​​​Türkiye’nin PKK’nın hangi isim altında olursa olsun tamamen boşaltılmasını istediği Sincar’da, ilçe merkezi ve kontrol noktalarında Irak ordusu birlikleri olmasına rağmen PKK “Şengal Savunma Birlikleri” adı altında varlığını sürdürüyor.

02 Nisan 2018 Pazartesi 01:23A+A-

Türkiye güvenlik birimleri, hem yerel kaynaklar hem de yüksek teknolojiye sahip istihbarat toplama kabiliyetiyle Sincar’daki gelişmeleri yakından takip ediyor. YBŞ adı altında faaliyet gösteren PKK’nın, Sincar’da yerleştiği evlerde silahlarıyla birlikte kamufle olmuş şekilde beklediği tespit edildi. İlçede kıyafet değiştirip sivillerin arasına karışan teröristlerin istedikleri zaman yeniden toplanma kabiliyetine sahip olduğu bildirildi. İlçede yaşayan ve PKK örgütüne karşı çıkan sivillerin de bu yönde bilgi verdiği belirtildi.

Sincar ilçe merkezinde daha önce asılı olan YBŞ bayrak ve flamaları ile Abdullah Öcalan’a ait posterler indirilmiş olsa da bazı binaların üzerinde PKK’ya ait bayrak ile Irak bayrağının birlikte asılı olması dikkat çekti. PKK’lılar özellikle Şii Haşdi Şabi güçleriyle birlikte hareket ettikleri ve PKK militanlarına Haşdi Şabi mensubu komutanlarca tatbikat yaptırıldığı da gözlendi. PKK, Ağustos 2014’te Suriye’nin kuzeyi ve Kandil’den gelip bölgeye yerleşmişti.

(Hürriyet)

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum