1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. PKK’yle İlişiği Tespit Edilen Belediyelere Kayyum Yolda!
PKK’yle İlişiği Tespit Edilen Belediyelere Kayyum Yolda!

PKK’yle İlişiği Tespit Edilen Belediyelere Kayyum Yolda!

PKK’ye destek veren, örgüt militanlarını maaşa bağladığı tespit edilen bazı HDP'li belediyelerde başkanın yerine kayyum atanacak.

22 Mart 2016 Salı 12:14A+A-

İçişleri Bakanlığı'nın, PKK’yi ve yandaşlarını destekleyen, şirketleri üzerinden finansman sağladığı tespit edilen bazı HDP'li belediyelere yönelik soruşturması sürüyor.

Son dönemde çok sayıda belediye başkanı, meclis üyesi görevden alınırken hizmet alamayan vatandaşlardan Ankara'ya şikâyet yağıyor. Bunun önüne geçebilmek için iki düzenleme yapılacak. Büyükşehir Belediye Yasası'nda değişiklik yapılarak vatandaşa hizmet götürmeyen belediyelerin ödeneği kesilecek; “terör”ü, “terörist”i finanse eden belediye başkanları hakkında yargı süreci işlerken, merkezden kayyum gönderilecek. Yerel seçimlerde 3 büyükşehirin, 100'e yakın belediyeyi HDP'nin PKK örgütüne verdiği desteğin de önüne geçilmiş olacak. Hem iş makinelerini örgüte kullandıran hem de acil yardım araçlarının kullanımını engelleyen belediyelere yönelik cezalar ağırlaştırılacak. PKK’ye açık destek veren belediye yöneticileri hakkında özel bir mevzuat hazırlanması da seçenekler arasında bulunuyor. Sabah’ın kaydettiğine göre yapılan çalışma önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak.

KANDİL KOMİSERLERİ

İstihbarat ve Emniyet raporlarına göre HDP'li belediyeleri "KCK komiserleri" yönetiyor. Belediyelerin kurduğu ve örgüte yakın isimlerin işlettiği bazı sosyal merkezlerde örgüte militan kazandırılıyor. Belediyelerin kaynak sağladığı köy ve mahalle komiteleri, halk meclisleri örgüt adına çalışıyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum