1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'nın 'Silvan Sorumlusu' Ölü Ele Geçirildi
PKK'nın 'Silvan Sorumlusu' Ölü Ele Geçirildi

PKK'nın 'Silvan Sorumlusu' Ölü Ele Geçirildi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, yollara hendek kazıp, patlayıcı yerleştiren PKK mensuplarına yönelik güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlar sürüyor.

12 Kasım 2015 Perşembe 16:36A+A-

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, PKK'nın talimatıyla uygulanmak istenen "öz yönetim" ilanının ardından yollara hendek kazıp, patlayıcı yerleştiren militanlara yönelik güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlar sürüyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki DBP'li belediyeler ile HDP ve DBP teşkilatları tarafından uygulanmak istenen "öz yönetim", Silvan'da da 15 Ağustos'ta uygulanmak istendi.

Aralarında Belediye Başkanı Yüksel Bodakçi ile bazı DBP'li yöneticilerin bulunduğu bir grup yaptıkları basın açıklamasıyla "öz yönetim" ilan etti. Bu açıklamanın ardından 23 Ağustos'ta gözaltına alınan Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı tutuklandı.

YDG-H "Silvan sorumlusu" ölü ele geçirildi

Jandarma ve emniyet güçlerince dün gerçekleştirilen operasyonda PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin Silvan sorumlusu "Soro" kod adlı Süleyman Güleç ölü ele geçirildi. Ayrıca operasyonlarda 10'u aşkın militan etkisiz hale getirildi.

İlçede hala patlayıcıyla tuzaklanan 15 hendek ile 500'e yakın roketatar mermisinin bulunduğu, yaklaşık 50 militanın söz konusu 3 mahallede mevzilendiği belirtildi.

Sadece dün yapılan operasyonda güvenlik güçlerine militanlarca 50 roketatarlı saldırıda bulunulduğu öğrenildi.

AA

HABERE YORUM KAT