1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'nın Silahlı Propagandası Kamerada (VİDEO)
PKK'nın Silahlı Propagandası Kamerada (VİDEO)

PKK'nın Silahlı Propagandası Kamerada (VİDEO)

Ağrı Doğubayazıt'ta 4 Nisan 2015'te yapılan bir etkinliğe silahlı PKK üyelerinin de katıldığına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

14 Nisan 2015 Salı 21:32A+A-

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 4 Nisan 2015'te yapılan bir etkinliğe silahlı PKK üyelerinin de katıldığına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Diyadin'in Yukarıtütek köyündeki etkinlik alanında PKK örgütü mensuplarının güvenlik güçlerine ateş açmasının ardından meydana gelen çatışmanın yansımaları devam ederken PKK'lıların bu eylemden bir hafta önce de benzer bir etkinliğe katıldıkları ve örgüt propagandası yaptıkları tespit edildi.

Ağrı'daki PKK saldırısına ilişkin İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada da vurgulanan olaya ilişkin kamera kayıtlarında, Doğubayazıt'ın Güngören köyü Kule mezrasında Abdullah Öcalan'ın doğum günü münasebetiyle düzenlenen müzikli etkinliğe silahlı PKK örgütü üyelerinin de katıldığı görülüyor.

Söz konusu etkinliğe Ağrı Dağı eteklerinden silahlarıyla inerek gelen PKK örgütü üyelerinin, havaya ateş açmaları ve sahnenin etrafında halay çekmeleri yer alıyor.

Görüntülerde, PKK örgütü mensubu olduğu iddia edilen Murad Bazid kod adlı kişinin alandaki platforma çıkarak Kürtçe yaptığı konuşmada, halkı PKK örgütüne destek vermeye ve örgütün mahkemelerine başvurmaya çağırması bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT