1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'nın Çocuk Kaçırmasına Bem-Bir-Sen'den Tepki
PKK'nın Çocuk Kaçırmasına Bem-Bir-Sen'den Tepki

PKK'nın Çocuk Kaçırmasına Bem-Bir-Sen'den Tepki

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından geziye götürülen ve oradan da PKK tarafından kaçırılan çocuklar için açıklama yapan Bem-Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, hem belediyeye hem PKK'ya tepki gösterdi.

30 Nisan 2014 Çarşamba 17:25A+A-

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK tarafından kaçırıldığı belirtilen çocuklarla ilgili Diyarbakır Bem-Bir-Sen'den de tepki geldi. Açıklamada, "PKK’nın 15 yaşından küçük çocukları dağa çıkarması yeni bir sorun değildir. Bu tutum örgütün temel ideolojik, kültürel, toplumsal yaklaşımlarından biridir. Daha önceki süreçlerde de çocukların dağa çıkarılması; belli vaatlerle aldatma, pikniğe götürme, sosyal etkinlik adı altında ve bazen zor kullanarak kaçırma metotlarıyla gerçekleştirilmekteydi. Günümüzde de aynı metotlar kullanılmaya devam ediliyor." denildi. 

Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen Başkanı İbrahim Gökdemir imzasıyla yayınlanan açıklamada, Diyarbakır’da 23 Nisan 2014 günü Devrimci Yurtsever Gençlik Lise Yapılanması, her okuldan 5-6 çocuğu alıp yaklaşık 10 araçla piknik adı altında Lice ilçesine götürdüğü ve daha sonra bazı çocukların PKK’lılara teslim edildiği yönündeki iddialar hatırlatılarak, "Bu durum karşısında çocukların aileleri büyük tepki göstermiş ve infiale sebep olmuştur" diye kaydedildi. 

PKK’nın son dönemlerde özellikle 15 yaş altındaki çocukları yönelmesi, bölgede aileler arasında büyük bir huzursuzluğa neden olduğu belirtilen açıklamada, son altı ay içerisinde ailelerin şikâyetleri üzerine yapılan araştırmalarda bu tür eylemlere karışan ve örgütsel eğitim aldığı tespit edilen çocuk sayısının 300 üzerinde olduğu belirtildi. 

İNSANLIK SUÇU

Çocukların dağa çıkarılmasının, uluslararası hukuka ve sözleşmelere, insani ve ahlaki değerlere, çocuk hakları sözleşmesine ve çocukların menfaatlerine aykırı olduğu hatırlatılan açıklamada şöyle denildi: Bir insanlık suçudur. Uluslararası hukuk, devletler açısından askere alınacak gençlerle ilgili kriterler belirlenmiştir. Ama ne yazık ki PKK, 14, 15 ve hatta daha küçük yaştaki çocukları dağa çıkarmakla kalmıyor, kendi siyasal ve ideolojik emelleri için masum çocukları alet etmeye devam etmektedir.

BELEDİYEYE TEPKİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği gezide böyle bir vakanın yaşanmasına da tepki gösterilen açıklama şöyle devam etti: Belediye gibi hizmet endeksi üzerinde kurulmuş bir kurumun kendi asli görevi olan Temizlik, Yol, Kaldırım ve Ulaşım gibi görevleri yapmazken çocuk kaçırma ve aldatma gibi kirli organizasyonlarda adının geçmiş olması bile, belediye açısından utanç verici bir durumdur. Yıllardan beri kan ve gözyaşından feryadu figan edenlerin masum çocukları bu tür eylemlere sürüklemek için ön ayak olmaları Belediye açısından vahim bir durumdur.

Açıklamada, çocukların ailelerinden zorla alınmasının medya tarafından görmezden gelindiği de vurgulanarak bu duruma tepki gösterildi.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT