1. HABERLER

  2. HABER

  3. "PKK'nın Arkasında Medya Desteği Var"
"PKK'nın Arkasında Medya Desteği Var"

"PKK'nın Arkasında Medya Desteği Var"

SETA İstanbul Genel Koordinatörü Altun, "PKK örgütü, askerleri, polisleri katlederken diğer taraftan da bunun 'meşru gerekçeleri olduğu' yalanını, manipülasyonunu yayan bir medya desteği var" dedi.

16 Eylül 2015 Çarşamba 13:42A+A-

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) İstanbul Genel Koordinatörü Fahrettin Altun, " PKK terör örgütü, askerleri, polisleri şehit ederken diğer taraftan da bunun 'meşru gerekçeleri olduğu' yalanını, manipülasyonunu yayan birmedya desteği var" dedi.

Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün, her şeyden önce siyaset alanının sıkıştırılıp yok edildiği, sözün şiddet tarafından bastırıldığı bir ortam oluşturmanın aracı olduğunu ifade etti.

Bir örgütün iki aracı bulunduğunu vurgulayan Altun, bunları; insanları öldürmek maksatlı silah ve eylemlerini kitlelere duyuran iletişim araçları şeklinde sıraladı.

Propagandanın, örgütlerin en sık başvurdukları yöntemlerden biri olduğunu kaydeden Altun, şöyle konuştu:

"Terör örgütleri, doğrudan kendilerinin yönettiği basın merkezleri, iletişim araçları inşa ederler, bir de mümkün mertebe daha geniş, bizim 'ana akım' dediğimiz alanlara da olabildiğince kendi söylemlerini yaymaya çalışırlar. PKK, bugünlerde ilk defa bu kadar net bir biçimde medyanın çok önemli bir kesiminin arkasında durduğu, tezlerini, söylemlerini yaymak için seferber olduğu bir konforu yaşıyor. PKK terör örgütü, askerleri, polisleri şehit ederken diğer taraftan da bunun, 'meşru gerekçeleri olduğu' yalanını, manipülasyonunu yayan bir medya desteği var. Türkiye'de toplumun bütün kesimlerine hitap ettiğini söyleyen, medyanın amiral gemisi olarak kendisini lanse eden, bizim 'ana akım medya' olarak tarif ettiğimiz bir medyanın önemli bir bölümünün PKK'nın söylemlerini, tezlerini, eylem tarzlarını ve yürüttüğü kirli savaşı meşrulaştırmaya dönük faaliyetiyle karşı karşıyayız. Bu faaliyet, ilk defa bu şekliyle karşımıza çıkıyor."

"PKK'nın yayınladığı bilgiler teyit edilmiyor"

Fahrettin Altun, PKK'nın yaptığı bir saldırı sonrasında, vermek istediği mesajın kendi yayın organları aracılığıyla ana akım medyadan yayına verildiğini öne sürdü.

PKK'nın bir askeri, polisi katlettiğinde verilmek istenen mesajı, bu yayın organlarının birebir yansıttığını iddia eden Altun, "Somut bir örnek verelim, bu elim Dağlıca saldırısını PKK gerçekleştirdiğinde hemen HPG'nin basın merkezi bir bildiri metni hazırladı, bunu dolaşıma soktu. Orada, çok daha fazla şehit verildiği, güvenlik güçlerimize ciddi anlamda zayiat verildiği haberleri vardı ve PKK propagandası yapılıyordu. Sorumluluk sahibi bir medya kuruluşunun bu bilginin doğruluğunu teyit etmesi, ardından ona göre yayın yapması gerekir" değerlendirmesini yaptı.
 

(AA)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum