1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. PKK’lılar İçin Akademik Nöbet!
PKK’lılar İçin Akademik Nöbet!

PKK’lılar İçin Akademik Nöbet!

İstanbul’da bir araya gelen akademisyenler, operasyonun sona erdiği Sur, Silopi, Cizre ve İdil’de PKK'lılar için nöbet tutacaklarını açıkladı.

11 Mart 2016 Cuma 08:28A+A-

Devleti katliam yapmakla suçlayan bildiriye imza atan akademisyenler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın haklarında soruşturma başlatması nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) İstanbul 6 No'lu şubede gerçekleşen açıklamayı Nişantaşı Üniversitesi'nden bildiriye imza attığı için kovulan Yrd. Doç Dr. Muzaffer Kaya, Boğaziçi Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kıvanç Ersoy, yine Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nden işine son verilen Meral Camcı okudu.

PKK'nın dağ kadrosu tarafından hazırlanmışcasına ifadelerin yer aldığı metinde, “1128 akademisyenin imzaladığı bildiriyi kamuoyuna sunduğumuzdan beri çeşitli düzeylerde ve biçimlerde suçlamalara ve saldırılara maruz kaldık” denildi.

PKK örgütü yandaşlarının kazdıkları hendekleri, kurdukları barikatları görmezden gelen akademisyenler, “Önümüzdeki haftadan başlayarak Sur'da ve diğer yıkıma uğrayan bölgelerde akademik nöbette olacağız, Barış için Akademisyenler metni imzacılarının işten çıkarıldığı üniversitelerin önlerinde sokak dersleri düzenleyerek bu üniversiteleri teşhir etmeye devam edeceğiz” dediler.

PKK'YA YİNE SESSİZ KALDILAR

Akademisyenler PKK Güneydoğu'daki camiler başta olmak üzere tarihi mirası katleden uygulamalarına sessiz kalarak, “Geçtiğimiz iki ay boyunca Kürt illerindeki savaş tüm şiddetiyle sürmüş, devletin “temizlik” yaptığını iddia ettiği il ve ilçelerden geriye, içinden insan kemiklerinin ve tanınamayacak haldeki yanmış bedenlerin çıkarıldığı, tüm canlıların ve tarihin tahrip edildiği harabeler kalmıştır” ifadelerini kullandılar.

Örgüt sorusuna cevap yok

Nişantaşı Üniversitesi'nden bildiriye imza atan Yrd. Doç Dr. Muzaffer Kaya, bildiriden imzasını çeken 3 akademisyene sorulan sorular hakkında konuştu. Kaya, “PKK sizce terör örgütü müdür? Bu basın bildirisini imzalamadan okuyup içeriğini anladınız mı? Devlet katliam yapmış mıdır?” şeklindeki sorular için, “Bu soruların bizim yayınladığımız metinle uzaktan yakından ilgisi yok, zaten bunlara cevap vermeyeceğiz” dedi. Terör soruşturmasıyla ilgili konuşan Kaya, “Avukatlarımızla konuştuk, Emniyet'e ifade vermeye gitmeyeceğiz. Sadece savcılıkta toplu bir ifade vereceğiz. Önümüzdeki günlerde de barış için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” diye belirtti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT