1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AZERBAYCAN

  4. PKK'lılar Ermenistan saflarında savaşıyor
PKK'lılar Ermenistan saflarında savaşıyor

PKK'lılar Ermenistan saflarında savaşıyor

Suriye bölgesinden Ermenistan saflarında savaşmaya giden Suriye uyruklu iki PKK’lının öldürüldüğü belirtildi.

06 Ekim 2020 Salı 18:09A+A-

FATİH DEMİR / HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz günlerde Dağlık Karabağ bölgesine Ermenistan saflarında savaşmaya Irak ve Suriye’den gelen PKK’lıların ve paralı askerlerin olduğu konuşuluyordu. Bugün ise PKK’nın Dağlık Karabağ bölgesine Ermenistan saflarında savaşmak üzere gönderdiği iki PKK militanının öldüğü yerel kaynaklar tarafından iddia edildi. Ardından Azerbaycan istihbaratı Ermenistan saflarındaki PKK'lıların ses kaydını yayınladı. 

Telsiz konuşmalarında örgüt mensuplarından birisi “Durum nedir? Bizimkilerin durumu nasıl?” diye sorarken diğer örgüt elemanının telsizde, “İyi değil, bekliyoruz” dediği görülüyor. Telsiz konuşmalarına devam eden örgüt üyelerinin aralarında konuşmaları şu şekilde devam ediyor:

-Bugün Süleymaniye’den bizimkilerden gelenler oldu.

-Boş yere geldiler, Durum kötü, Pişmanım geldiğime.

-O tarafta Türkler var mı?

-Yok

-Buradakiler var diyorlardı.

-Ben görmedim

-Teşekkürler yoldaş

-Sağ ol

Bir süre sonra yeniden iletişime geçen militanların arasında bu defa da yaralıların çok olduğu ve zor durumda olduklarını belirten konuşmalar geçiyor.

-Selam Xisso. Konuşan Varto. Sizinle ilişki kurmakta zorlanıyoruz. Yaralı çok! Bizim tarafımızı çok sert vuruyorlar. Yaralılar nerede? Kaç kayıp var? Dronlar bizim bulunduğumuz bölgeye atış yapıyorlar. Dikkatli olun. Kendinize iyi bakın. Bakalım ne olacak, görüşmek üzere.

HABERE YORUM KAT