1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK, Sınır Dışına Çekilmeye Başladı
PKK, Sınır Dışına Çekilmeye Başladı

PKK, Sınır Dışına Çekilmeye Başladı

PKK sınır dışına çekilmeye başladı. Bugün bazı militanlara ait sınır dışına çekilme görüntüleri paylaşıldı.

08 Mayıs 2013 Çarşamba 15:58A+A-

Sınır dışına çekilme için Kandil'in belirlediği takvim bugün işlemeye başladı.

Hakkari ve çevresinde bulunduğu iddia edilen PKK üyelerinin, sabah saat 03.00'ten itibaren gruplar halinde çekilmeye başladığı belirtildi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı köylüler de, PKK üyelerinin gruplar halinde bölgeden çekildiklerini doğruladı.

Hakkari'de herhangi bir hava hareketliliği yaşanmazken, insansız hava araçlarının (İHA) da bölgede görünmediği belirtiliyor.

Sınır boylarında bulunan askerlerin çekilme anına tanıklık edip etmediği hakkında ise net bir bilgi alınamadı. Bazı köylüler, bölgede herhangi bir askeri operasyona tanıklık etmediklerini ifade etti.

Bu arada PKK çekilen gruplardan fotoğraflar yayınladı... Fotoğrafların yeni mi yoksa temsili mi olduğu bilinmiyor.

pkk-sinirdisina-cekiliyor01.jpg

DEMİRTAŞ'TAN ÇEKİLMEYE DOĞRULAMA

AFP'ye konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Çekilmenin başladığını biliyoruz" dedi. Demirtaş, PKK'lıların, hem olası gerginliklerin önüne geçmek hem de güvenliklerini tehlikeye atmamak için hava karardıktan sonra hareket ettiklerini söyledi. BDP lideri, "Gündüzleri görünmeyip, geceleri hareket etmeyi tercih ediyorlar" diye konuştu. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak da, Associated Press'e yaptığı açıklamada, ilk grup PKK'lının Kuzey Irak'taki kamplara doğru hareket ettiğini söyledi.

'ÇEKİLENLER İKİ KAMPA YERLEŞECEK' İDDİASI

PKK'nın Güneydoğu yapılanması Gabar ve Cudi dağları üzerinden Uludere'ye ve son olarak Haftanin Bölgesi'ne ulaşacak. Tunceli yapılanması ise ikiye bölünerek yola çıkacak. Doğu Anadolu grupları kış koşulları nedeniyle en son çekilecek. Başkale-Şemdinli-Çukurca ve Beytüşşebap üzerinden, Hakurk ve Zap bölgesine geçiş yapılacak. Gruplar, Kuzey Irak'ın Hakurk ve Gare bölgesinde toplanacak.

 

HABERE YORUM KAT