1. HABERLER

  2. HABER

  3. "PKK Silah Bırakırsa Operasyonlar Durur"
PKK Silah Bırakırsa Operasyonlar Durur

"PKK Silah Bırakırsa Operasyonlar Durur"

Erdoğan, Denizli'de yaptığı açıklamada, PKK'nın silah bırakması halinde askeri operasyonların duracağını söyledi.

17 Eylül 2012 Pazartesi 15:43A+A-

Tayyip Erdoğan, bugün Denizli'de yaptığı konuşmada son dönemde yoğunlaşan askeri operasyonlara istinaden,  ''Silahların bırakılmasını isteyenler varsa bizler, devlet olarak zaten silahların bırakıldığı yerde operasyonları devam ettirmeyiz. Terörist, eğer silahı bırakırsa bilmelidir ki bu ülkede operasyonlar da durur'' dedi.

"Akan Kan Durmalıdır"

Erdoğan, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, 2012-2013 eğitim öğretim yılı ve toplu açılış töreninde yaptığı açıklamada önceki gün Çukurca'da 4 askerin ve dün Bingöl'de 8 polisin hayatını kaybetttiğimi ifade ederek akan kanın durmasını istediklerini dile getirdi. Erdoğan konuşmasında ayrıca konunun karşılıkla halledilebileceğinin altını çizdi.

"Silah Bırakılan Yerde Operasyonları Devam Ettiremeyiz"

Erdoğan konuşmasının devamında ''Terörle mücadelemiz şüphesiz ki devam edecek. Şüphesiz ki bir bedel de ödüyoruz. Çünkü bu mücadele bedelsiz olmuyor. Akan kanların durmasını biz istiyoruz. Eğer terör örgütüyle yan yana olanlar, terör örgütüyle silahların susmasını değil, silahların bırakılmasını isteyenler varsa şunu bilmeleri lazım. Bizler devlet olarak, hükümet olarak zaten silahların bırakıldığı yerde operasyonları devam ettirmeyiz. Ama devlet askeriyle polisiyle hiçbir zaman silah bırakmaz. Çünkü polisin de askerin de silah kendisinin demirbaş enstrümanıdır. Onunla asayişi, terörü bertaraf etmek için mücadele eder. O onun her zaman sabit demirbaşıdır.

Ama terörist eğer silahı bırakırsa bilmelidir ki bu ülkede operasyonlar da biter. 'Ama efendim silahlar sussun', silah teröristin elinde olduğu sürece susmaz. En ufak fırsatta o silahını yine ateşler masum insanların üzerine. Tüm bu haince saldırılara, tüm bu alçakça saldırılara rağmen bölücü terör örgütüne karşı en kararlı şekilde mücadelemizi yürütüyoruz ve yürüteceğiz.'' sözlerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT