1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK Saldırılarına Soruşturma
PKK Saldırılarına Soruşturma

PKK Saldırılarına Soruşturma

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, kamu kurumları ve iş yerlerinin zarar gördüğü, araçların yakıldığı saldırılarla ilgili soruşturma başlattı.

08 Ekim 2014 Çarşamba 14:47A+A-

Van Cumhuriyet Başsavcıvekili Erdoğan Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK saldırılarıyla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğünü söyledi. 

Halkın huzurunu kaçırmaya yönelik çıkartılan olaylara Van halkının prim vermediğini belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

"Van halkına teşekkür ediyoruz. Dün akşam Van sokaklarında belli mihrakların tahrikiyle bir grup, halkın huzurunu kaçırmak amaçlı olay çıkartmış ancak Van halkı bu provokatörlere prim vermemiştir. Sokaklarda belli bir malum kesimden kişiler gösteri yapmış, özel sektör ve kamu kurumu binaları ile araçlarına lokal saldırılar olmuştur. Kolluk kuvvetlerimiz bu olaylar sırasında olağanüstü çalışma göstermiştir. En çok üzüldüğümüz durum, böyle bir olayın bayram gününe denk gelmiş olmasıdır. Halk, Çözüm Süreci'ni destekliyor ve çok umutlu. Kimsenin halkın umudunu kırmaya hakkı yoktur. Van'da huzur ve güven ortamı var. Bir kez daha, bu ortamın devam etmesinin ve Çözüm Süreci'nin ne kadar önemli olduğunu Van'da yaşayan insanlar olarak gördük."

Van Barosu avukatlarından Ümit Avcı, Van Valiliği İl İdare Kurulu'nun Erciş ilçesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı kararının yürütmesinin durdurulması amacıyla nöbetçi İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Yürütmenin durdurulmasına ilişkin talebi içeren dava dilekçesini mahkemeye sunan Avcı, Anayasa'nın ilgili maddelerinde sokağa çıkma yasağının ilan edilme şartlarının açık bir şekilde düzenlendiğini belirterek, bu nedenle valilik tarafından verilen kararın Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia etti.

İzmir 

PKK Saldırıları sonrasında HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur'un da aralarında yer aldığı 27 kişinin gözaltına alındığı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, IŞİD bahanesiyle İzmir'in çeşitli semtlerinde düzenlenen saldırılarda, çevreye zarar verdikleri, polise molotof kokteyli ve taş atan gruplardan 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur'un da bulunduğu öğrenildi. 

Uğur'un, Bornova ilçesindeki saldırılarda nereden ateşlendiği henüz belirlenemeyen silahtan çıkan kurşunla yaralanan E.K'nın durumu hakkında bilgi almak için gittiği Ege Üniversitesi Hastanesi'nde polisler tarafından gözaltına alındığı iddia edildi. 

Gözaltındaki, aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Uğur ile dün Konak'taki gösterilerde polisin silahını alarak kaçmaya çalışan M.E.T'nin (25) de yer aldığı 27 kişinin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından "kamu malına ve çevreye zarar verme, Türk bayrağını indirmeye ve yakmaya teşebbüs, halkı galeyana getirme" suçlamalarıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT