1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "PKK Çocuğumu Ver" Eylemi Bir Dönüm Noktasıdır!
"PKK Çocuğumu Ver" Eylemi Bir Dönüm Noktasıdır!

"PKK Çocuğumu Ver" Eylemi Bir Dönüm Noktasıdır!

Çocuklarını PKK’den isteyen ailelerin eylemine bir destek de Milat yazarı Ahmet Ay’dan geldi.

28 Mayıs 2014 Çarşamba 23:48A+A-

Çocuklarını PKK’den isteyen ailelerin eylemine bir destek de Milat yazarı Ahmet Ay’dan geldi.

“AİLELERİN EYLEMİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”

Konuyu Milat’taki köşesine taşıyan Ahmet Ay, çözüm sürecinin işlediği bir vasatta örgütün yeni eleman kazanma teşebbüsünün anlaşılır olmadığını belirterek şunları kaydediyor:

 “Bu süreçte çocuk yaşta öğrencilerin bir şekilde dağa götürülmesinden sonra annelerin başlattıkları ‘çocuğumu geri verin’ eylemi bir dönüm noktasıdır. PKK için bir kırılmadır. Çözüm sürecinde çocukları dağa kaldırma ve sonrası süreçten dolayı örgütün halk nezdindeki yeri artık eskisi gibi kalamaz. Doğrusu bu işin sonunda PKK ‘bizi bu çocukları dağa çıkarmaya kim ikna ettiyse özeleştiri versin’ diyecektir. Zira çocukları dağa götürme fikri ve işi aynı zamanda örgüte ‘tuzak’tı. Çünkü 30 yıllık kanlı sürece rağmen Kürt anneler ilk kez örgüte itirazlarını, yüksek sesle ve eylemle ortaya koymuştur.”

ÇOCUK YAŞTAKİ İNSANLARI DAĞA GÖTÜRMENİN HİÇBİR İZAHI OLAMAZ

Hiçbir annenin çocuğu üzerinden sınanamayacağını belirten Ay, çocuk yaştaki insanların üstelik de böyle bir süreçte dağa kaldırılması veya kabul edilmesinin kabul edilemez olduğunu kaydediyor.

“Şimdi annelerin eylemi var, anneliğin sabrı sınanmaya gelmez, hele hele evladı üzerinden asla sınanmamalı anne.

Bugüne baktığımızda çözüm sürecine rağmen örgütün yeniden eleman kazanma isteğini anlayamıyorum, hem çocuk yaştakileri dağa götürmelerini ise hiç anlamıyorum. Gerçi hiçbir şekilde olmaması gerekir, ama çocukların dağa götürülmesinin kabul edilebilir bir yanı yoktur.”

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ >>>

 

HABERE YORUM KAT