1. HABERLER

  2. HABER

  3. Peygamber Sevdalıları Nevruz Parkını Doldurdu!
Peygamber Sevdalıları Nevruz Parkını Doldurdu!

Peygamber Sevdalıları Nevruz Parkını Doldurdu!

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen mitinge çok sayıda kişi katıldı.

22 Nisan 2013 Pazartesi 09:56A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'nda düzenlenen etkinliğe katılmak için çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar, güvenlik kontrolünün ardından alana alındı. Miting alanı üzerinde sürekli polis helikopteri uçtu, havadan ve yerden alınan görüntüler Diyarbakır Valiliği'nde oluşturulan merkeze ulaştırıldı.

21 Mart Nevruz etkinliği için kullanılan platformun üstü tevhid yazılı büyük bir pankartla kapatılarak ayrı bir görünüm verildi. Platforma, Türkçe ve Kürtçe “Kutlu Mevlide Hoş Geldiniz” pankartı asıldı. Miting alanında tevhid bayrakları dalgalandırıldı.

“Ortadoğu'daki Bütün Diktatörler Alaşağı Edilecek!”

Diyarbakır'da HUDA-PAR'a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu, her yıl Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı'nda yaptıkları programı bu yıl Bağlar ilçesinde Nevruz Parkı'nda düzenledi. Çok sayıda sanatçının ve grubun ilahiler okumasıyla başlayan programa Diyarbakır ve çevresindeki illerden vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim ve mevlidin okunmasının ardından program konuşmalarla devam etti.

Programa Irak, Suriye, İran, Lübnan, Mısır ve Avrupa'dan cemaat liderlerinin yanı sıra çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi katıldı. Anons edilen isimler arasında İran Kürdistanı'ndan Urumiye'den Seydaye Mele Riza, Salmas'tan Seydaye Mele Aziz, Mahabad'dan Seydaye Mele Ebubekir, Irak Kürdistanı'ndan Seydaye Mele Tayyib Ahmed, Suriye Kürdistanı'ndan Müslüman Alimler ve Aydınlar Birliği'nden Seydaye Mela Naif, Lübnan'dan Alimler Birliği üyesi Şeyh Muhammed Amr, Ogaden'den Halk Kurtuluş Cephesi Başkan Yardımcısı Muhammed Abdullah Yasih, Avrupa'dan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Belçika İmam Gazali Camisi'nden Muhammed Emin Haksever, Mısır'dan İhvan-ı Müslimin Siyasi Birim Sorumlusu Muhammed Hubeyşi ve Türkiye Alimler Cemiyeti üyeleri gibi ifadeler dikkat çekti.  

diyarbakir-kutludogum_peygamber-sevdalilari13.jpg

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Alanda “Merhamet ve Kılıç Peygamberi”,“Gönüllerin Nuru,“Biz seni görmeden sevdik,“Bu meydan bu halkın Peygamber sevdalısı olduğunun ispatıdır” ve “Peygamber sevdalıları Ortadoğu'daki bütün diktatörleri alaşağı edecektir!”, “Müslüman Kürt halkının İslami ve insani haklarını garantilemeyen hiçbir çözümün geçerliliği ve başarı şansı yoktur”, “Peygamber sevdalıları yanlış hesapları bozacaktır” vb. yazılı büyük pankartlar açıldı. Alanı dolduran on binlerce kişinin dağılımı sırasında çevre illerden de takviye gelen güvenlik güçleri bazı noktalarda önlem aldı.

Mitingde sık sık tekbir sesleri yükselirken Hz. Muhammed (sav) için salavatlar getirildi, selamlar gönderildi. 

“Çözüm Sürecinde Hz. Peygamber Sevdalılarının Görüşü Alınmalı!”

Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, çözüm sürecinde Hz. Peygamber sevdalılarının görüşünün alınmaması durumunda sürecin bir milimetre bile ilerlemeyeceğini söyledi. Göktaş, "Hz. Muhammed sevdalıların görüşü alınmadan bir milim ileri gidemeyeceksiniz, attığınız bütün adımları, başlattığınız bütün çözüm süreçlerini başlattığınız gibi kapatacaksınız. Okullarınızı derslerinizi bu sevdaya göre ayarlayın yoksa geri tepecektir." dedi. 

diyarbakir-kutludogum_peygamber-sevdalilari14.jpg

Göktaş, Diyarbakır'daki peygamber sevgisinin Irak ve Suriye'de akan kanı durduracağını söyledi. Peygamber sevdasının önünde hiçbir şeyin duramayacağını belirten Göktaş, "Allah Resulüne karşı koyanlar alçakça kaybedecektir. Hz. Peygamber'e karşı savaşanlar bugün kaybetmiştir." şeklinde konuştu. 

“Kemalizm Kaybetmiştir!”

Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Rejimin sahiplerine sesleniyoruz; Bunu itiraf edin, kabul edin, ilan edin, kaybettiniz. Hazreti Muhammed kazandı deyin. Kaybetmenin gereklerini yerine getirin. Bu coğrafyanın taşına toprağına yazdığınız zırvaları alın götürün. Lütfen bu minik yavrularımızın beynine yerleştirdiğiniz küfür sözlerini, saygı duruşlarını, puta tapışları alın götürün artık, istenmiyorsunuz. Peygamberle savaşanlar kaybetmişlerdir. Lütfen bunun gereğini yerine getirsinler. Peygamber kazanmıştır, Peygamber sevdalıları kazanmıştır. Şeyh Said Palevi kazanmıştır, Bediüzzaman kazanmıştır, İskilipli Atıf Hoca kazanmıştır. Şapka giymediği için idam edilen binlerce Müslüman kazanmıştır. Kemalizm kaybetmiştir. Bunu lütfen resmi kurumlar kabul etsinler. Bu sevda öyle bir akıyor ve gidiyor ki bunun önünde hiç kimse duramayacaktır."

Meydanda 'La İlahe İllallah' yazan bayraktan başka bayrak görülemediğini kaydeden Mehmet Göktaş, "Ezilenler, mazlumlar ve kurtuluşu başka yerde arayanlara sesleniyorum. Hazreti Muhammed'in elinden başka yapışacak el yoktur. Bize şeref, onur ve özgürlük verecek el onun elidir" dedi.

diyarbakir-kutludogum_peygamber-sevdalilari18.jpg

“Müslümanlara Düşmanlık Yapmayın!”

Kürsüye "Molla Osman" diye çağrılan Osman Tayfur ise Kürtçe yaptığı konuşmada, Müslümanlara düşmanlık yapmanın kimseye fayda getirmeyeceğini ifade ederek, şöyle dedi: 

"Mesajlarım Kürt örgütlerinedir. Müslümanlara düşmanlık yapmanız kimseye fayda getirmez. Tehditlerinizle Peygamber sevdalılarını korkutamazsınız. Size çağrım; Kur'an-ı Kerim okuyun ki gönlünüz İslam'a açılsın. Kurtuluş İslam'dadır. Kürt halkı için de kurtuluş İslam'dadır. Büyük şeytan Siyonist İsrail'e karşı aziz ümmete çağrıda bulunuyorum; Kur'an ve peygamber sünnetinin gölgesinde tekrar birleşmeliyiz. Bu gölgenin altında omuz omuza vererek birlikte özgür olmalıyız."

Konuşmaların ardından miting Kürtçe ve Türkçe ilahilerin okunmasıyla devam etti ve yapılan duayla sona erdi.

***

 

HABERE YORUM KAT

11 Yorum