1. HABERLER

  2. HABER

  3. Peygamber Sevdalıları Kazlıçeşme'de...
Peygamber Sevdalıları Kazlıçeşmede...

Peygamber Sevdalıları Kazlıçeşme'de...

Peygamber Sevdalıları tarafından İstanbul Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenen "Kutlu Doğum" etkinliği yoğun ilgi gördü.

06 Mayıs 2013 Pazartesi 00:03A+A-

İstanbul'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu "Peygamber Sevdalıları Platformu"nca "Kutlu Doğum" etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe katılmak için çeşitli semtlerden otobüslerle gelen çok sayıda kişi, güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra Kazlıçeşme Meydanı'na alındı.

Üzerinde "Kelime-i Tevhid" ile "Allahuekber" yazılı bayraklar taşıyan katılımcılar, hep bir ağızdan tekbir getirdi. Kadınlar ve erkekler, etkinliği kendileri için ayrılan bölümlerden izledi.

Katılımın yoğun olduğu etkinlik, Kuran-ı Kerim tilaveti ve Mevlit okunmasıyla başladı.

Etkinlikte konuşan Mehmet Göktaş, Hazreti Peygamber'in bütün insanlığa rahmet olarak geldiğini söyledi.

Hazreti Muhammed'in rahmetinden bütün kölelerin, esirlerin, diri diri gömülen kız çocuklarının, insan yerine konulmayan kadınların istifade ettiğini kaydeden Göktaş, bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinin ana temasının "Özgürlük Peygamberi Hz. Muhammed" olarak belirlendiğini ifade etti.

Göktaş, "Peygamber Efendimizin elinden, eteğinden tutalım. Onlar nasıl kurtulduysa bizler de öyle kurtulalım. Ey Türk Milleti eğer Hazreti Muhammed olmazsa, siz sıfırsınız. Ey Kürtler, ey Araplar eğer O yoksa hayatınızda sıfırsınız. Parolamız, Hazreti Peygamber'in kevseri etrafında buluşmaktır" dedi.

Hazreti Muhammed'in rahmetinin bütün meydanları kuşattığını aktaran Göktaş, mitingin yapıldığı meydanda da O'nun rahmetinden başka bir şey olmadığını dile getirdi.

"ÜST KİMLİĞİMİZ HZ. PEYGAMBER SEVGİSİ"

Şefik Temel ise Müslümanların bir araya gelmekten başka çarelerinin olmadığını belirtti.

"Eğer bir arada olsaydık Suriye'de katliamlar olmaz, Arakan'da Müslümanlar diri diri yakılmazdı. Kudüs kurtulurdu" diyen Temel, Hazreti Peygamber sevdasını görmek ve göstermek istemeyenlere bu tutumlarından vazgeçmeleri çağrısında bulundu.

Temel, Peygamber'e olan aşk ateşini, meydanları dolduran milyonları görmeyen, görenlere de engel olmak isteyenlerin bulunduğunu, bu kimselerin dünün Ebu Cehil'i olduğunu bildirdi.

Şefik Temel, son dönemlerde üst kimlik tartışmaları yaşandığını belirterek, kendilerinin üst kimlik olarak "peygamber sevgisi"ni kabul ettiklerini sözlerine ekledi.

Yurt dışından da davetlilerin katıldığı etkinlik, ilahi ve ezgilerle sona erdi.

kazlicesme-kutludogum2013-02.jpg

kazlicesme-kutludogum2013-04.jpg

HABERE YORUM KAT

38 Yorum